Golfglobetrotten tipsar om en rond på Elisefarm i Skåne. Foto: Klubben

Leva

Högtid för golfresor

Semesterplanerna smids inom och utom landet och hittills oupptäckta banor ska utmanas. Reseexperten tipsar om flera fina banor i Sydeuropa och på hemmaplan. Nyckeln är att boka i tid.

Text: Fredrick Månsson • 2012-05-22

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.
Här hittar du alla frågor & svar.

 

Fråga reseexpertenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela golf i? Nu har du chansen att ställa dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson, som regelbundet ger svaren här på golf.se.
Mejla på resefragan@golf.se

FRÅGA: Tänkte spela golf i västra Sk��ne under semestern i juli. Vill inte trängas så jag undrar om du kan tipsa om nån spännande bana som kanske inte alltid drar de stora folkhorderna. Jag är allätare!

SVAR: En av Sveriges bästa banor med lägst tryck borde vara Elisefarm GC. Jag har varit där flera gånger, både vardag och helg och det är knappt en kotte där. Banan som sagt är väldigt bra men även bra mat och boende om man vill ha det. Annars gillar jag ju en tidig morgonrunda på Barsebäck. Det är ett speciellt ljus där på morgnarna som jag verkligen gillar.

 

FRÅGA: Jag tänkte spela golf i norra Bohuslän under semestern och undrar vilka pärlor jag inte får missa. Har aldrig spelat golf där.

SVAR: Personligen så gillar jag både Strömstad GK och Fjällbacka GK väldigt mycket. Dels så ligger de fint, dels tilltalar det mig även hur banorna är utlagda. Även Mjölkeröd GK är värd en runda.

 

FRÅGA: Vi är tre par som brukar åka och spela golf under midsommarafton och midsommardagen. Vi vill äta middag på midsommarafton, ligga över till midsommardagen och bo i närheten av banan så vi slipper åka bil och vi vill inte åka längre än 10–15 mil om möjligt. Vad kan du rekommendera?

SVAR: Ni får återkomma med vart ni bor så jag vet i vilken härad jag rör mig i när du säger 10-15 mil.

 

FRÅGA: Åker till Cypern och FigTree Bay i två veckor i juli med vänner och flickvänner. Mer tänkt som en sol & badresa men känner jag grabbarna rätt så sticker vi gärna ut på en runda! Jag har letat som en tok över nätet men tycker att det finns väldigt lite info om golf på Cypern. Det lilla jag får fram är att alla banor ligger på den västra sidan, långt från Fig Tree Bay, stämmer det? Om det finns banor närmare, vet du något om dem, priser och om man kan låna klubbor?

SVAR: Cypern är ännu inget golfland och det är begränsat med banor. De jag känner till är Aphrodite Hills och Minthis Hills och de ligger på den västra delen av ön. På den norra delen, en aning öster om mitten, ligger Korineum Golf Resort. Jag har inte varit där och vet väldigt lite om den anläggningen men om man tittar på deras hemsida så verkar det åtminstone vara en naturskön bana.

 

FRÅGA: Vi ska åka till Portugal i juni och bo i Carvoeiro och spela golf två dagar. Vi vill hyra klubbor på plats. Vi har fått förslag på två banor, Gramacho och Pinta. Vilken rekommenderar du och hur långt är det från vårt boende?

SVAR: Gramacho tycker jag verkligen är bra så den kommer inte att göra er besvikna. Pinta vet jag tyvärr inget om men andra banor i närheten av Carvoeiro är Amendoeira Golf Resort och framförallt bör ni inte missa de fina banorna i Vilamoura. Dels Old Course, dels Victoria och Pinhal.

 

FRÅGA: Vilka banor ska man spela utanför Paris? Jag är medelhandicappare och passar kanske inte in bland det fina folket men gillar att spela intressanta banor. Vart ska jag åka?

SVAR: Jag tycker definitivt att du ska försöka få en starttid på Golf National som ska ha Ryder Cup 2018. Välj en tee lite längre fram och låt dig hänföras av den grymma layouten. St. Germain GC 20 km väster om Paris är en annan bana du gott kan unna dig. Där är det vardagar som gäller för gästspel.

 

FRÅGA: Vi är ett glatt gäng på åtta man med varierande hcp (6-20) som firar 10-årsjubileum på vår egen Golf Tour. Som jubileumsresa har vi tänkt oss Tyskland men är lite vilsna vart vi ska ta vägen. Önskemålet är att vi kan bo vid banan samt att det finns andra fina banor inom räckhåll. Vi ser gärna att det är bra kvalité på banorna för att få med oss minnen från både härlig layout samt förhoppningsvis bra spel! Resdatum är 3-6 oktober.

SVAR: Strax utanför Hamburg och inte alls långt från flygplatsen ligger sköna Treudelberg GC. De har även ett fint hotell i Steigenberger Hotel där ni minst sagt kommer att bo ståndsmässigt om ni väljer att åka dit. Inte långt därifrån ligger den gamla Europatourbanan Gut Kaden, och runt omkring Hamburg finns flera riktigt läckra banor. Green Eagle GC är en sådan och skulle ni vilja åka ner till Bremen och lira en dag så är GC zur Vahr en riktigt skön parkbana av gammalt snitt.

Här hittar du alla frågor och svar om golfresor

Text: Fredrick Månsson • 2012-05-22
LevaNyheter
Scroll to Top