16:e hålet på Albatross Golf Resort.

Leva

Pragvåren lockar

Easton Golf lanserar en nygammal destination och tar upp Prag i april. Då erbjuds golf och storstadsliv under några intensiva dagar. "Vi märker att det är ett stort intresse kring storstad", säger Robert Lundgren på företaget.

Text: Sylvia Luther • 2011-12-06

Den som bara har några lediga dagar men ändå vill hinna med både avkopplande golf och släcka kulturtörsten kan välja en tjeckisk kombination nästa år som innehåller båda komponenterna. Med start i mitten på april erbjuder Easton Golf antingen en fyra dagars långweekend eller en femdagars kortvecka till landets huvudstad. Det går även att resa bara tre dagar.

– Vi märker att det är ett stort intresse kring storstad. Prag är ju en fantastisk stad, inte bara golf utan här erbjuds mycket annat, säger Robert Lundgren på företaget, som arrangerat resor till Tjeckien sedan 1993, då det hette Tjeckoslovakien.

I Prag finns vacker arkitektur, broar, torn och torg att upptäcka och hotellen ligger i eller strax utanför centrum. För den som väljer en långweekend, torsdag till söndag, väntar två ronder på Prague City GC bara en kvart från stan. En av banarkitekterna är tourspelaren Alex Cejka. Anläggningen öppnade 2009 och har ett klubbhus inrymt i en 150 år gammal bondgård.

– Nio hål är riktiga inland links, och det ser ut som en linksbana men den ligger inte vid havet. Nio hål har lite mer vatten och tre större sjöar men fortfarande klassisk linkskaraktär. Folk brukar mest komma ihåg den röda sanden, säger Björn Ljungkvist på Easton.

Den som väljer det längre resealternativet, kortveckan söndag till torsdag, hinner med tre ronders spel. Två på Prague City GC och en rond på Albatross Golf Resort 20 minuter från huvudstaden. I september var damernas Europatour på besök på resorten som också öppnade 2009.

– Albatross är i mina ögon den bästa banan. Banans ägare är en rik researrangör som har golf som sitt primära intresse, och han ville bygga en enorm skapelse. Det är en riktig superbana och en fin golfanläggning, säger Björn Ljungkvist.

Det finns även chans att spela antingen Golf Resort Konopister fyra mil utanför Prag med 36 hål och klubbhus i ett gammalt slott, eller Karlstejn där Europatourens herrar har gjort upp.

För den som vill ha mer ro än storstadsoro finns också alternativet Marienbad i Tjeckien.

Några andra arrangörer till Prag är Golf Joy Travel, HWG golfresor, Tjeckienexperten, Tours & Travel, Travel Club Scandinavia och Wap Travel.

Läs mer – Vårmys i Prag

Text: Sylvia Luther • 2011-12-06
LevaNyheter
Scroll to Top