Håll koll på bollen när du spelar utomlands så slipper du obehagliga överraskningar. Foto: Elin B Hedberg

Leva

Så gäller din försäkring

Genom Svenska Golfförbundets samarbete med Folksam är du som medlem i en svensk golfklubb som i sin tur är ansluten till SGF försäkrad vid golfspel. Försäkringen innehåller två delar - en ansvarsförsäkring och en olycksfallsförsäkring.

Text: Golf.se • 2010-10-28 Uppdaterad 2010-10-28

Även när du befinner dig på golfsemester utomlands gäller försäkringen enligt nedan.

Olycksfallsförsäkring:
– Gäller i hela världen om golfspelaren skadar sig själv på en golfanläggning som är ansluten till respektive lands golfförbund.

Ansvarsförsäkring:
– Gäller i hela Europa på golfanläggning ansluten till respektive lands golfförbund.

Folksam och SGF erbjuder medlemmarna att teckna en ansvarsförsäkring i samband med golfspel i övriga världen, undantag för USA och Kanada, för en blygsam summa.

En del utländska banor kräver en ansvarsförsäkring som täcker skador som du kan vålla i samband med golfspel. Via länken nedan hittar du ett försäkringsbevis som intygar försäkringens omfattning att visa upp vid greenfeespel. I vissa fall kan en särskild premie för ansvarsförsäkring ändå behöva betalas i samband med erläggande av greenfee.

Klicka på länken för mer info om medlemsförsäkringen och fullständiga villkor Läs mer här Försäkringsbeviset finns under Medlemsförsäkring, klicka sen på Folksam Golf och fliken Golfspel utomlands.


Text: Golf.se • 2010-10-28
LevaNyheter
Scroll to Top