Ta chansen att vässa din explosivitet och rörlighet under vinterhalvåret. Foto: Karl Nordlund.

Golfskolan

Tre övningar som lyfter svingen hemma

Svårt att komma iväg till golfhallen? Lugn! Golfskolans Robert Löfqvist ger dig tre enkla övningar för att sätta fart på kroppen inför säsongen.

Text: Svensk Golf • 2021-01-28

Vintern är en utmärkt period för att göra långsiktiga förändringar som påverkar din svingrörelse och ditt spel i rätt riktning. En viktig del av detta är att aktivera din kropp och utveckla rörligheten, styrkan och explosiviteten inför stundande säsong. Att komma igång med fysträning för golf är dock enklare än vad många tror, enligt Golfskolans tränare Robert Löfqvist, headpro på Ängelholms GK.

-Man ska inte krångla till det. Du kommer långt med några kroppsövningar som ökar rotation och hjälper dig med rörligheten, exempelvis för att öppna upp höfterna.

I Robert Löfqvists film nedan hittar du tre stycken nyttiga övningar som du enkelt utför hemma, utan några redskap. Dessa ger dig en bra skjuts på vägen mot att förbereda kroppen inför golfsäsongen. För den som samtidigt arbetar med en teknisk förändring i svingrörelsen kan de också bidra till att detta snabbare faller på plats, när kroppen får bättre förutsättningar för att generera kraft och fart. 

– Många av mina elever får en aha-upplevelse rent svingmässigt när de får jobba med kroppen i olika rörelsemoment. För även om vi vill ändra något i svingen så måste kroppen vilja komma dit. Att jobba på detta utan klubba passar utmärkt under vintermånaderna, säger Robert Löfqvist.


Text: Svensk Golf • 2021-01-28
GolfskolanGolfskolanRobert Löfqvist
Scroll to Top