Bild: Getty Images

Slutspel – då steppar Discovery+ upp

Eget team på plats. Större tv-studio. Fokus på Alex Norén.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-16 Uppdaterad 2022-08-16

När Fedex Cup-slutspelet går in i sin andra vecka, av tre, snäpper Discovery+ upp sina TV-sändningar några hack.
– Ja, under slutspelet gör vi lite som vi gjorde med Players och Masters. Vi har en stor studio, vi har Jonas Karlsson som programledare, flera kommentatorer, studioexpert och också ett tremannateam på plats, säger Peter Ahnberg, projektledare och producent för sändningarna.
Det utsända teamet består av reportern Isabel Boltenstern, experten Fanny Sunesson och fotografen Joakim Rudström. De tre kommer att finnas på plats under både BMW Championship denna veckan och tourfinalen nästa vecka.
På hemmaplan är det Mats Hallberg, Wille Schauman och Mattias Bohlin som kommenterar.
Under denna veckan finns också My Leander med som studioexpert i mellansnacken hos Jonas Karlsson. Nästa vecka är hon dock inte med utan då får kommentatorerna bytas om i studion i stället.

Hur mycket kan ni påverka den amerikanska sändningen?
– Det som hör till själva golfen och spelet kommer helt och hållet från CBS eller Golf Channel. Där är vi bakbundna kan man säga. Vi kan flytta på feeder och lägga in saker men när det gäller själva spelet är vi beroende av amerikanarna.
– Den här veckan har vi fler möjligheter eftersom vi har eget folk på plats och fler som jobbar runt sändningarna. Vi försöker hitta lite andra vinklar och få mer info och innehåll än bara spelet i sig, säger Peter Ahnberg.


Vad betyder det att kunna ha Fanny Sunesson på plats?
– Det ger ju oss extra kunskap och det ger tittarna en extra nivå. Fanny har varit med länge och känner mycket folk så det är klart att hon är viktig i en sådan här produktion. Hon är väldigt stor och känd där och väldigt omtyckt för den hon är och för sitt cv. Hon har ju satt avtryck ute bland caddies och även de unga spelarna känner till henne väl.

Alexander Norén är ende svensk i BMW Championship. Han är just nu 66 på rankingen, de 70 bästa tog sig in. För att få spela tourfinalen i Atlanta gäller det att vara topp 30 efter denna veckan.
– Att Alex Norén är med betyder, för oss, ett annat typ av innehåll och fokus. Vi fokuserar ju på Alex, följer honom och vi träffade honom innan. Vi kommer inte att missa ett enda svenskt slag. Det blir så klart intressantare när vi har svenskt med. Sedan är det ju också för svensk golfs del viktigt att vi har med spelare långt fram i slutspelet, säger Peter Ahnberg.
Tävlingen sänds i Discovery+ och Eurosport 2.

TV-tider BMW Championship

Här hittar du veckans ledartavlor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-08-16
FöljaTournyttAlex NorénBMW ChampionshipDiscovery+FöljaTournytt
Rulla till toppen