Svenska mästare är vi allihopa ... Ringenäs segrande lag. Bild: Göran Söderqvist

JSM klubblag

Ringenäs GK vann JSM för klubblag

Halmstadklubben tog sitt första JSM-guld efter en stark laginsats.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-03 Uppdaterad 2021-11-03

Ringenäs Golfklubb från Halmstad visade var skåpet skulle stå i JSM för klubblag som spelades på Kristianstad/Åhus. Ringenäs vann samtliga tre lagmatcher. Nino Palmquist blev den som sänkte den avgörande putten på 18:e hålet, mot Landeryd.
– Nästan lite overkligt, det såg mörkt ut ett tag. Men vi vände på det, starkt. Jag har varit i några sådana här situationer tidigare så det känns gött att vinna en. Förra året avslutade jag ganska tråkigt, men sedan dess har jag stängt dem, säger Nino Palmquist i ett pressmeddelande.
Segersiffrorna mot titelförsvarande Landeryd skrevs till 3–2. Utöver Ninos Palmquist vinst var det två segrar i foursome som bäddade för Ringenäs första JSM-guld. De två matcherna avgjordes på 19:e hålet, så det var tajt.
– Det här är livet. Det är känslor, jag är så stolt över laget i dag. Det är en så genomstark laginsats, det är så kul att se. Jag blir gråtfärdig och kommer att vara så stolt över den där inteckningen på bucklan, säger Thomas Lindström,  coach för Ringenäs.
Landeryd, Gävle och Delsjö fick spela särspel om övriga två medaljer.


Rsultat, JSM Klubblag, 2021
1. Ringenäs GK
2. Gävle GK
3. Landeryds GK
4. Delsjö GK


Text: Bo Steffensen • 2021-11-03
FöljaFöljaJSM klubblagLanderydRingenäs
Scroll to Top