Jens Fahrbring blev trea och är nu fyra på rankingen Foto: Getty Images

Följa

Tre svenskar topp-10

När Challengetouren gjorde sitt årliga stopp Kazakstan slutade tre svenskar bland de tio bästa. Jens Fahrbring blev delad trea och är mer eller mindre klar för Europatouren.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-13

Challengetouren har traditionellt en av sina största tävlingar i Kazakstan. Tävlingens stora prispengar gör att den brukar ha stor betydelse för vilka spelare som vid säsongens slut får avancera till Europatouren. Till exempel vann Johan Carlsson här för två år sedan och det säkrade hans plats på “den stora” touren.

Den här veckan blev det ingen seger men väl tre svenskar bland de åtta bästa. Bäst var Jens fahrbring som delade tredje plats. Han var även den svensk som låg bäst till på rankingen innan veckans tävling. Han bör nu vara mer eller mindre klar för Europatouren nästa säsong. Han är fyra på rankingen och har redan spelat in närmare åttio tusen Euro. Något som förra året räckte för att komma bland de 15 som avancerar.

Sjua blev Björn Åkesson och delad åtta blev Joel Sjöholm. Åkesson avancerade till nittonde plats på rankingen och är näst bäste svensk även där. Joel Sjöholm, som har haft en motig säsong, avancerade til 61:a plats.

Vann gjorde fransmannen Sebastien Gros, som med det gick upp i ledningen på rankingen och definitivt kan börja planera sin säsong på Europatouren 2016.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-13
FöljaNyheter
Scroll to Top