Belgaren Pieters vann för andra gången på tre veckor Foto: Getty Images

Följa

Pieters vann igen

Belgiske Thomas Pieters vann KLM Open. Det bara två veckor efter att han tagit sin första seger i Tjeckien. Magnus A Carlsson slutade sjua.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-13 Uppdaterad 2015-09-13

KLM Open

Bild 1117496

Speldatum: 10 – 13 september
Bana: Kennemar GC
Prispengar: 1,8 miljoner Euro
Titelförsvarare: Paul Casey

Startfält

Race to Dubai

Aktuell ställning

Det var upplagt för dramatik i Holland i en tävling som bjudit på många låga scorer. Magnus A Carlsson spelade upp sig på söndagen och slutade sjua på femton under par. Hans segerchanser försvann på lördagen. Rikard Karlberg 36:a.

I toppen var det många som hade chansen men på sluthålen blev det en kamp mellan Thomas Pieters, som vann för två veckor sedan, och Lee Slattery, som vann förra veckan.
Pieters som in på 65 slag och nitton under par totalt. Slattery var ytterst nära att sänka sin birdieputt på näst sista hålet för att ta ledningen. När han slog ut på det artonde hålet var de båda lika. Men Slatterys utslag hamnade i ruffen och därifrån fick han knappt in bollen på green. Till slut stod han med en kort putt för särspel som han missade. Han delade andraplatsen med Eduardo De La Riva.

Därmed var Thomas Pieters, som var på väg till rangen för att värma upp inför särspelet, holländsk mästare.

– Jag är väldigt, väldigt lycklig just nu. Jag tycker jag spelade bättre i Tjeckien men mitt närspel var fantastiskt här och räddade mig många gånger, berättade vinnaren för tourens hemsida.

23-årige Pieters tog en vecka ledigt efter sin seger och jobbade på spelet. Och vann i sin andra raka start.

– Det var en arbetsseger den här veckan. Jag slog inte bollen lika bra. Men det var fantastiskt att vinna så nära mitt hemland. Det var fantastiskt att höra de holländska fansen hålla på mig.

Nu har den här unge belgaren presenterat sig för golfvärlden ordentligt och kommer att ha ett bra utgångsläge med sina två segrar när slutspelet i Race to Dubai kommer i höst.

CT: Tre svenskar topp-10

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-13
FöljaNyheter
Scroll to Top