Trots en nervös start lyckades Lee behålla ledningen inför den sista rundan Foto: Getty Images

Följa

Det tätnar i Evian

Mi Hyang Lee leder fortfarande Evian Championship med en runda kvar. Men många närmade sig bakifrån på lördagen. Pernilla Lindberg är bästa svenska på 16:e plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-12

Evian Championship

Bild 1117485

Datum: 10-13 september.
Plats: Evian Resort GC, Frankrike.
Prissumma: $ 3 250 000.
Titelhållare: Hyo Joo Kim.

Rolex Rankings

Startfält

Tee Times

Leaderboard 

Doldisen Lee hade sovit i ledning i en major för första gången och det syntes på de första hålen då hon gjorde ett nervöst intryck och hon inledde med två raka bogeys. Men en förlösande birdie på det femte såg ut att rätta upp skeppet och sedan spelade hon återigen riktigt bra. Hon slutade rundan på 70 slag, ett under par, och är tio under par. Och hon var inte orolig efter starten.

– Jag var inte orolig. Det var bara två hål och det var sexton kvar. Jag är inte nervös inför imorgon bara förväntansfull, sa ledarinnan till tourens hemsida.

Hon är ett slag före Lexi Thompson. Amerikanskan var riktigt het mitt på rundan och var ett tag även hon tio under par innan hon tappade ett slag på det sextonde hålet. Även Morgan Pressel var uppe i ledningen innan hon avslutade sin runda med en dubbel och är två slag efter.Den placeringen delar hon med världstvåan Lydia Ko, som har jobbat sig in i täten med 69-69-67.

Tre slag efter finns Amy Yang, Shanshan Feng och nordiska glädjeämnet Nicole Broch Larsen. Den långtslående danskan spelade stundtals bländande golf från tee till green men hade det lite svårare med puttern i händerna. Hon är trots det med i tätstriden efter att för ett år sedan spelat på LET Access, undertouren till LET.

Bästa svenska är nu Pernilla Lindberg som stod för sin bästa runda med 68 slag. Hon är två under par och delar sextondelats.

– Det var den stabilaste rundan hittills. Jag undvek bogeys idag och spelade bättre och bättre ju längre rundan gick och träffade många greener och fairways. Jag skaffade mig många bra lägen för birdies och fick i en del av dem. Nu ser vädret ut att bli lite sämre imorgon så vi får se hur det påverkar. Men jag skall fokusera på mitt och förhoppningsvis kan jag fortsätta att klättra i resultatlistan, berättar hon för Svensk Golf.

Anna Nordqvist ligger på en 51:a plats efter att inte ha fått till det på den tredje rundan.

Det kommer nog inte att gå den här gången för världsettan Inbee Park att bli historisk genom att vinna alla damgolfens fem majors. Hon var på gång uppåt i resultatlistan när hon var tre under för rundan och fyra totalt efter tio spelade hål. Men tre tappade slag gör att hon är åtta efter(samma som Lindberg). Men vi har sett fantastiska saker från Inbee tidigare i majors så vi kanske inte skall räkna bort henne riktigt ännu.

På grund av ett hotande väder kommer sista rundan att tidigareläggas och startas från både första och tionde tee. Ledarna kommer att gå ut vid halv elva svensk tid.

Så sänds majorn

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-12
FöljaNyheter
Scroll to Top