Doldisen Mi Hyang Lee leder Evian efter två rundor Foto: Getty Images

Följa

Lee leder i halvtid

Mi Hyang Lee leder Evian Championship efter halva tävlingen. Däremot gick det åt fel håll för svenskorna. Bästa svenska är Pernilla Lindberg på 32:a plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-11

Evian Championship

Bild 1117466

Datum: 10-13 september.
Plats: Evian Resort GC, Frankrike.
Prissumma: $ 3 250 000.
Titelhållare: Hyo Joo Kim.

Rolex Rankings

Startfält

Tee Times

Leaderboard 

Efter en lovande inledning av framför allt Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall under den första dagen fanns det förhoppningar om svenska framgångar i årets sista major. Men de chanserna grusades under fredagen. Caroline Hedwall, som låg bäst till av svenskorna hade en nattsvart dag från start. Men på slutet kom hon igång och avslutade med fyra raka birdies. Trots det missade hon kvalgränsen med ett ynka slag. Det gjorde även Maria McBride. Anna Nordqvist gick runt på 72 slag, ett över par, och delar nu 37:e plats. Bäst av svenskorna är Pernilla Lindberg på 32:a plats. Hon har tio slag upp till ledarinnan.

– Det var ett riktigt “kämpavarv” idag. Det tog över fem och en halv timme och greenerna var hoppiga på eftermiddagen så det var svårt att få i någonting. Men jag slog många puttar bra. Nu är det bara att köra på och ha tålamod, för det är lätt att hamna i trubbel men birdiechanserna finns också, berättar hon för Svensk Golf.

I toppen är det efter halva tävlingen sydkoreanskan Mi Hyang Lee som har tagit täten på nio under par. Sydkoreanskan har bara vunnit en gång på LPGA och erkände att leda i en major tar på nerverna.
– Jag försöker bara ta ett slag i taget. Att tänka på scoren blir lite nervöst för mig, så jag tar ett slag i taget, berättade ledaren för tourens hemsida.

Ett slag efter finns Morgan Pressel. Amerikanskan stod för tävlingens bästa runda så här långt när hon gick runt på 65 slag.Trots att hon inte är så gammal kom hennes hittills enda majorvinst i Kraft Nabisco 2007 och hon har inte vunnit sedan 2008, när hon vann på Hawaii. Två slag efter finns danskan Nicole Broch Larsen. Den danska nykomlingen som tog sin första seger på LET så sent som förra veckan visar inga majornerver utan fortsätter att storspela. Hon är i sin tur ett slag före Shanshan Feng. Sedan är det ytterligare två slag ner till de spelare som delar femteplatsen. Där finns kända namn som Lexi Thompson, IK Kim och Lydia Ko.

Det finns viss oro för formen i båda lagen inför nästa veckas Solheim Cup. Hedwall var inte ensam om att missa kvalgränsen i genrepet. Det gjorde även Azahara Munoz, Caroline Masson och Melissa Reid. Men den amerikanska kaptenen Juli Inkster har kanske mer att oroa sig för. För det var flera av de amerikanska spelarna som hade det jobbigt i det gråa europeiska vädret. Brittany Lincicome, Paula Creamer, Angela Stanford, Jessica Korda och Brittany Lang har allihop spelat klart.

Bra start för svenskor
Så sänds majorn

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-11
FöljaNyheter
Scroll to Top