Magnus A Carlsson är bara tre slag efter ledaren i Holland Foto: Getty Images

Följa

Carlsson med i täten

Magnus A Carlsson är bara tre slag efter ledande Sören Kjeldsen i Holland. Unge Matthew Fitzpatrick hade en putt för 59 slag på sista hålet - som han lämnade kort.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-11

KLM Open

Speldatum: 10 – 13 september
Bana: Kennemar GC
Prispengar: 1,8 miljoner Euro
Titelförsvarare: Paul Casey

Startfält

Race to Dubai

Aktuell ställning

Efter två dagar av fint väder i Holland är scorerna låga och Magnus A Carlsson hänger med i birdiefyrverkeriet. Trots att han startade med en bogey på sitt första hål, det tionde, kom han in på 66 slag och delar med det femteplatsen. Han är tre slag efter ledande Sören Kjeldsen som har inlett med två 64:or och leder med ett slag.

– Jag hade ingen score i huvudet när jag gick ut utan försökte gå ut och spela mitt spel och några puttar gick i, så det var trevligt. Varje tee här känns så inbjudande och det är en bra känsla att ha, sa dansken som vann Scottish Open tidigare i år till tourens hemsida.

Kjeldsen är ett slag före Wade Ormsby och David Horsey. Men på fjärde plats finns dagens man i Holland. Supertalangen, 20-årige engelsmannen Matthew Fitzpatrick. Han gick runt på 60 slag och avancerade 100 placeringar. Han hade faktiskt en putt för 59 på sista hålet som han lämnade något kort.

– Lägsta rundan i karriären så det är kul.Lite besviken att jag lämnade putten kort på sista men det var egentligen inget att klaga på idag. Jag spelade riktigt bra och puttade jättebra, sa han till tourens hemsida.

Eftersom det spelades med lägesförbättring hade det inte räknats som en officiell 59:a även om han hade sänkt den sista putten. 20 år unge Fitzpatrick hade en bra amatörkarriär och har visat storform det sista på sina första säsong på Europatouren. Bland annat var han bara ett slag från segern i Omega European Masters.

Den ende ytterligare av de tretton svenskar som kom till start som klarade kvalgränsen är Rikard Karlberg som delar 35:e plats med fem under par.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-11
FöljaNyheter
Scroll to Top