Caroline Hedwall fick den bästa starten av svenskorna Foto: Getty Images

Följa

Bra start för svenskor

Både Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg startade årets sista major bra och finns bland de 20 bästa. De jagar ledande Lexi Thompson och Mi Hyang Lee.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-10 Uppdaterad 2015-09-10

Evian Championship

Bild 1117454

Datum: 10-13 september.
Plats: Evian Resort GC, Frankrike.
Prissumma: $ 3 250 000.
Titelhållare: Hyo Joo Kim.

Rolex Rankings

Startfält

Tee Times

Leaderboard 

När Evian Championship startade så hängde flera av svenskorna med i toppen. Bäst av svenskorna var Caroline Hedwall som kom in två under par och delar tolfte plats. Efter att ha missat kvalgränsen i förra veckans Helsingborg Open blev det en bättre score den här gången. Tre birdes och bara en bogey vittnar om ett stabilt spel.

– Det var ett väldigt stabilt varv. Precis som förra veckan skapade jag många chanser men skillnaden var att jag höll tålamodet bättre. Sen rullade ju tre puttar i. Förra veckan var det som om någon satt ett lock på koppen och då blir det tufft och det smittar av sig på det långa spelet, idag lät jag det inte göra det, berättar hon för Svensk Golf.

Hedwall är bara tre slag efter ledande amerikanskan Lexi Thompson och Mi Hyang Lee från Sydkorea.

Ett slag sämre än Hedwall var Pernilla Lindberg. Hennes runda var lite mer upp ner med hela sex birdies men även fem tappade slag.

– En runda under par tar jag första dagen av en major. Det var mycket som var bra idag. Framförallt puttningen. Även de puttar som inte gick i var nära. Ett par dåliga slag och några drivar som precis missade fairway fastnade i den saftiga ruffen ledde till tappade slag, säger hon till Svensk Golf.

Den högst rankade svenskan, Anna Nordqvist, fick ingen bra start på sin runda och var länge fyra över par. Men hon räddade sina chanser med att göra fyra birdies på de sista fem hålen och stannade på ett över par. En placering hon delar med Inbee Park som den här veckan har chansen att vinna en “Super career grand slam”, att vinna alla damgolfens fem majors.

Den fjärde svenskan i startfältet, Maria McBride, kom in tre slag över par.

Bästa nordiska spelare är förra veckans vinnare i Helsingborg, Nicole Broch Larsen, som fortsätter visa bra form när hon gick tre under par.

 

Nordqvist: "Alltid redo att utmana"
Inbee kan bli Super-historisk
Så sänds majorn

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-10
FöljaNyheter
Scroll to Top