5de488de01871

Följa

Nu är sådden igång!

För någon vecka sedan avslutades bygget av alla greenområden på Köpings GK och det har gått väldigt bra trots all nederbörd som kommit denna sommar. Man har nu gått in i finplaneringsdelen vilket innebär att allt finlir ska göras innan gräsfröna kan läggas ut. Alla ytor ska finjustera så ytavrinningen blir optimal samt att inga

Text: Svensk Golf • 2015-08-11

För någon vecka sedan avslutades bygget av alla greenområden på Köpings GK och det har gått väldigt bra trots all nederbörd som kommit denna sommar. Man har nu gått in i finplaneringsdelen vilket innebär att allt finlir ska göras innan gräsfröna kan läggas ut. Alla ytor ska finjustera så ytavrinningen blir optimal samt att inga sättningar finns på ytorna, ögräs och annat “skräp” ska bort och brunnar, bevattningsspridare, mm ska justeras så att dom kommer i rätt höjd, alla ytorna ska sedan grundgödslas med näring och bevattningen ska checkas av så att det fungerar perfekt.

Efter detta så är det då dags för sådd och man har i dagsläget sått sju greener och man har som målsättning att alla nio greener ska vara sådda denna vecka. Just nu är det optimalt för nysådd då det är varmt och fuktigt så det lär inte dröja längre än 5-6 dagar innan man kan se lite nya gräsfjun! Nedan ser ni hur åttans green såg ut efter finplanering och sådd.

Åttans green före sådd

Åttans green (från annan vinkel) 8 dagar senare! 

Carl-Johan Lönnberg 


Text: Svensk Golf • 2015-08-11
FöljaBanbloggenBloggar