5de488df484b1

Med morgondaggen som enda sällskap

Det är något speciellt med augusti. Visst, sommaren har varit kass men snart är kalendern i fas med vädret igen men ljuset under de klara och syrerika augustimorgnarna är något av det bästa med mitt jobb. Igår var en sån där morgon på Landeryd. Kunde åka runt ganska fritt efter ankomst vid 08 i en

Text: Svensk Golf • 2015-08-08 Uppdaterad 2015-08-08

Det är något speciellt med augusti. Visst, sommaren har varit kass men snart är kalendern i fas med vädret igen men ljuset under de klara och syrerika augustimorgnarna är något av det bästa med mitt jobb. Igår var en sån där morgon på Landeryd. Kunde åka runt ganska fritt efter ankomst vid 08 i en ren och urstädad golfbil vilket alltid uppskattas och göra de inmätningar som behövdes göras inför en av de mer populära tävlingarna på Nordea Tour. 

Kom i kontakt med Landeryd första gången under värnplikten som jag gjorde på artilleri- och trängregementet i Linköping. Minns att jag antingen ägnade kvällarna åt att träna ute på Landeryd eller tjyvlira några hål med prons goda minne på Linköpings GK. Såg bara träningsområdet på Landeryd på den tiden vilket var lite synd för den norra banan har en hel del läckerheter att visa upp. Särskilt gillar jag uppsättningen av hål där man får ihop par 72 med fem par5-hål och fem par3-hål. Alldeles för få banor som är upplagda så. Det innebär extra scoringmöjligheter i form av fler par5-hål men även risk för tapp med många tuffa par3-hål. 

Ett av de vackraste hålen är dock 17e som ni ser på bilden nedan. Ett läckert korthål utan krussiduller.

En av de lugnare veckorna på året kommer nu. Ska faktiskt bara besöka Hook och Sölvesborg.Bild 1132923


Text: Svensk Golf • 2015-08-08
FöljaBloggarResebloggen
Rulla till toppen