5de488f69077e

Sundsvall – herregud vilka greener

Befinner mig just nu i Sundsvall och på gammal klassisk mark. Det var här jag lyckades skaka i en fyrameters år 2000 för att vinna min första tävling på som det då hette Telia Tour. Har alltid haft ett speciellt förhållande till denna banan. Tämligen småcharmig och även om jag skulle vilja ha tillbaks gamla

Text: Svensk Golf • 2015-08-01 Uppdaterad 2015-08-01

Befinner mig just nu i Sundsvall och på gammal klassisk mark. Det var här jag lyckades skaka i en fyrameters år 2000 för att vinna min första tävling på som det då hette Telia Tour. Har alltid haft ett speciellt förhållande till denna banan. Tämligen småcharmig och även om jag skulle vilja ha tillbaks gamla 8:an trots sina säkerhetsbrister så förstår jag varför man byggt bort det. Att ha en kort par3 lite nedför som dessutom går rakt över infartsvägen till klubben kanske var lite för mycket. Dock skitkul hål.

Min cliffhanger i rubriken då? Tja, det var nog två eller tre år sen som jag högst inofficiellt utsåg Sundsvall till bästa greener det året på Nordea Tour. Välförtjänt dessutom. Nu har man kommit upp i precis samma klass igen och utan att överdriva ser greenerna sjukt snabba ut. Jag tror att startfältet som kommer hit nästa vecka på damsidan dels kommer att vara lyriska över greenerna och banan i stort, men treputta en och annan gång. Utslagsgivande minst sagt.

På bilden nedan mitt favvohål på Sundsvall, det sextonde. En kort par4 som går att driva.

Bild 1132910


Text: Svensk Golf • 2015-08-01
FöljaBloggarResebloggen
Rulla till toppen