5de48921cd649

Följa

Holtsmark – min nya favorit

Såg imorse hur regnet Grande Luxe skulle dra in över Norge så det var bara att kasta sig in i bilen och bäsa iväg västerut. Holtsmark idag och Treudelberg i Hamburg imorgon. Holtsmark….., visste att det är en Robert Trent Jones Design och det bådar ju gott eftersom just Trent Jones tillsammans med Nicklaus och

Text: Svensk Golf • 2015-07-25 Uppdaterad 2015-07-25

Såg imorse hur regnet Grande Luxe skulle dra in över Norge så det var bara att kasta sig in i bilen och bäsa iväg västerut.

Holtsmark idag och Treudelberg i Hamburg imorgon. Holtsmark….., visste att det är en Robert Trent Jones Design och det bådar ju gott eftersom just Trent Jones tillsammans med Nicklaus och von Hagge är mina favoritarkitekter.

Holtsmark, som ligger utanför det lilla samhället Sylling väster om Oslo, är nog tamejtusan min nya favoritbana. Så in i hevitte rolig och det är risk&reward  PRECIS  överallt. Bra skick och knappt en kotte på banan gjorde ju sitt till även det. Tydligare golfbana får man leta länge efter. Jag älskar tydliga golfbanor. Inget tjafs och inget trams. Rakt fram och inget snack. Nordea Tour gästar ju Holtsmark om några veckor och jag tror faktiskt att många av spelarna kommer att älska banan. Det kommer skjutas en hel del låga scorer för är man på det så finns det birdiechanser precis överallt men det går precis lika gärna att strula till en dubbel på precis varje hål också. En perfekt golfbana. Aldrig vila, alltid vara på alerten och ta bra beslut.

Mina favoritbanor i Sverige?

Jönköpings GK (om den är i bra skick)

Bro Hof Castle Course (den snygga tjejens charmiga syrra)Bild 1132888

12:an Holtsmark. Läcker par3 nedför med 10-15 meters höjdskillnad.


Text: Svensk Golf • 2015-07-25
FöljaBloggarResebloggen
Scroll to Top