5de4894180f8f

Följa

Helsingfors – Bilbao oneway

Inledde dagen med att tanka upp en hyrbil i Helsingfors och det är precis alltid lika irriterande när man trycker i 12 liter på 7 körda mil i en bil som drar max 0.6. Blir lika trött varje gång det händer. Orkar heller inte klaga eftersom det inte leder någonvart. De kanske tror att jag

Text: Svensk Golf • 2015-07-18 Uppdaterad 2015-07-18

Inledde dagen med att tanka upp en hyrbil i Helsingfors och det är precis alltid lika irriterande när man trycker i 12 liter på 7 körda mil i en bil som drar max 0.6. Blir lika trött varje gång det händer. Orkar heller inte klaga eftersom det inte leder någonvart. De kanske tror att jag dragit burnouts vid trafikeljusen.

Mellanlandning på Kastrup och sen vidare ner till Biarritz och därifrån en annan hyrbil till Bilbao. Vacker väg för övrigt. Lite bilspelstendenser på vissa sträckor. 

Hann nu på kvällskvisten med att måla upp 10 hål innan jag tröttnade. Sjukt kuperad bana och det behöver ju inte bli jobbigare än vad det redan är eftersom jag har några timmar på mig imorgon bitti också innan det är dags att flyga till Wien för att i Slovakien mäta in Penati Golf Resort som om några veckor står värd för European Amateur Championship.

Tävlingen här i Bilbao som jag gör banguide till är Spanska Stängda Amatörmästerskapen, dvs bara spanjorer får delta och världsettan, på amatörsidan, Jon Rahm kommer till spel. Två klarade kval på PGA Tour i år är inte fy skam. En annan favvo som jag tror mycket påär Mario Galiano. 

Bilbao då? Vacker stad med utmärkt läge. Lite meckigt att flyga hit från Sverige, går inga direktflyg men i gengäld relativt tomma golfbanor även om flera av dem är av yppersta kvalitta.

Bild 1132882

Hål 5 på underbara Laukariz knappa fem kilometer från Bilbaos internationella flygplats. En liten läcker par4 med 289m till framkant och till det en fallhöjd nerför på 25m. Allt från eagle till ett dussin bortslagna bollar är liksom registret här.

Bild 1132883

Hål 8 är ett annan leckerkeit. Smal rackare med rejäl höjdskillnad uppåt. Under 500m men totalt omöjligt att nå på två.


Text: Svensk Golf • 2015-07-18
FöljaBloggarResebloggen
Scroll to Top