5de489d58d0f7

Följa

Dags att rulla?

Text: Svensk Golf • 2015-06-18 Uppdaterad 2015-06-18

Bild 1132801
Ett US Open på en (nästan) trädlös, svingelsådd och kustnära bana – nix, vi skojar inte, det är vad som står på menyn den här veckan. Foto: Getty Images

Okej, låt oss flytta blicken sisådär nio tidszoner bort från Bara i Skåne till University Place, Washington på den amerikanska västkusten där US Open den här veckan avgörs på spektakulära och ovanliga US Open-banan Chambers Bay.

Även om bloggen rattas hemifrån den här veckan så finns vi förstås här som en vän att hålla i handen när ni behöver hitta en tillflyktsort från sill, nubbe och snapsvisa.

Vill ni läsa lite mer om banan, med kommentarer från spelare, USGA-bossen och arkitekten, kan ni göra det här.

Som bekant har vi två svenskar att hoppas på i fältet, Alex Norén och Henrik Stenson. Nordea Masters-segrarens uppladdning inför veckan kan ni läsa om här. Och världssexan Stensons tankar inför veckan hittar ni här.

Starttider
17.17 (svensk tid) – Henrik Stenson, Francesco Molinari, Brandt Snedeker.

22.55 – Alex Norén, George Coetzee, Kevin Kisner

Om det inte vore för två raka missade kvalgränser inför veckans mästerskap hade Rory McIlroy nog varit en än mer överlägsen oddsfavorit och dominerat förhandssnacket totalt. Men han har fått (sannolikt ganska välkommet faktiskt) dela med sig av uppmärksamheten till Jordan Spieth, Rickie Fowler och givetvis Tiger Woods. Lite mer om den kvartettens status inför starten hittar ni här.

Och så har vi förstås Phil Mickelson, som spelar sitt 25:e US Open och fortfarande jagar den där efterlängtade titeln i nationsmästerskapet. Tio topp 10-placeringar, varav sex andraplatser har det blivit. Det senare ett rekord i US Open-sammanhang som den gode Phil förmodligen nog inte skyltar alltför mycket med på söndagsmiddagarna. Blir det här året han för evigt stänger diskussionen om andraplatserna?

Klockan fyra drar det igång. Nu undrar vi förstås, hur rullar de uttorkade, brunbrända svingelgreenerna på Chambers Bay den här veckan, Alex Norén?

Oooooookeeey….fast this week….

Ett filmklipp publicerat av @alexnoren1 Jun 16, 2015 kl. 2:58 PDT


Text: Svensk Golf • 2015-06-18
FöljaBloggar
Scroll to Top