Tillsammans bidrog alla deltagare i Barngolfen till att Drottning Silvias Barnsjukhus fick in 2 750 000 kronor. Foto: Glenn T Unger/Falkenberg bild

Följa

Nytt rekord för Barngolfen

10 miljoner kronor på tio år – varav nästan tre miljoner på måndagen. Barngolfen fortsätter dra in pengar. "Nästa år siktar vi på att nå tremiljonersvallen."

Text: Karin Klarström • 2015-06-16

Det går bra för Barngolfen. På måndagen spelades välgörenhetstävlingen på Hills Golf & Sports Club för tionde året i rad och drog då in 2 750 000 kronor, den högsta summan hittills. Bland annat auktionerades en riktig raritet ut: en samling drivers från Gary Player, Jack Nicklaus och Arnold Palmer.

– Samlingen gick för 210 000 kronor och det var otroligt häftigt, säger insamlingsansvarige Tomas Gedda.


Thomas Ravelli var en av deltagarna i måndagens tävling. Foto: Joakim Carlander

 

Uppe för auktion fanns också en driver från Phil Mickelson som gick för 40 000 kronor, samt en av Bubba Watsons fem rosa drivers, som även den ropades in för 40 000 kronor.

– Thomas Björn (ET-proffset, reds anm) hade hjälpt oss att få in klubborna och det var väldigt populärt, säger Gedda.

Hur mycket pengar har Barngolfen dragit in genom åren?
– Vi har fått in 10 miljoner, nästan på kronan exakt. Hälften av det kom in under de senaste två åren, så det tar ju ett tag att få fart, men nu går det väldigt bra och Barngolfen har blivit ett känt varumärke, säger Gedda.

Långtslående Sandra Carlborg och sångaren Erik Segerstedt spelade tillsammans. Foto: Falkenberg bild

 

Bland årets deltagare fanns golfproffs som Johan Edors, Carin Koch, Helen Alfredsson, Niclas Fasth och Thomas Björn. Bland kändisarna skymtade Lill-Babs, Lasse Kronér, Thomas Ravelli och Erik Segerstedt.

Kör ni vidare mot elfte året nu?
– Ja, vi kör på. Nästa år siktar vi på att nå över tremiljonervallen på en tävling. Nu har vi jobbat in varumärket och då fortsätter vi, säger Gedda.

Barngolfen samlar in pengar till Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, och pengarna går till olika projekt för barnen. Bland annat har sjukhuset fått bärbara datorer med trådlöst nätverk som barnen kan använda. Pengarna har finansierat läkande djungelrum, där miljön hjälper barnen att tänka på annat och ge dem en lugnare sinnesstämning. Pengarna från golftävlingen har också betalat för clowner på sjukhuset, två personer som jobbar som syskonstödjare, etc.


Text: Karin Klarström • 2015-06-16
FöljaNyheter
Scroll to Top