Förhoppningsvis är inte andra majorvinsten långt borta, säger Anna Nordqvist efter veckan på Westchester CC Foto: Getty Images

Följa

Nordqvist nia i New York

Inbee Park var orubblig i jakten på trippeln. Samtidigt stod Anna Nordqvist för ytterligare en stark major.

Text: Eric Franzén • 2015-06-15 Uppdaterad 2019-12-11

KMPG Women's PGA Championship

Speldatum: 11-14 juni
Spelplats: Westchester Country Club, Harrison, New York 
Prispengar: 3 500 000 us dollar

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

Annika Sörenstam gjorde det 2003, 2004 och 2005. 

En makalös bedrift som nu upprepades på Westchester CC i delstaten New York när Inbee Park tog sin tredje raka seger i KPMG Women’s PGA Championship (tidigare LPGA Championship).

Koreanskan var överlägsen mot det övriga fältet under söndagens andra nio och avvärjde slutligen attackerna från Lexi Thompson och Sei Young Kim, för att segra på 19 under par. Putten som rullades för birdie framför publikmassorna på 18:e blev Parks 56:e raka hål utan en bogey.

Triumfen i årets andra major är Inbee Parks 15:e titel på LPGA Tour, som även markerar 26-åringens återkomst till världsrankingens förstaplats.

 – Jag saknar ord för att beskriva vad jag känner just nu, inledde en rörd Inbee Park segerintervjun. 

Anna Nordqvist lyckades också hålla en intressant svit intakt. Den delade niondeplatsen, på åtta under par, innebär att svenskan nu placerat sig bland de tio bästa i fyra raka majortävlingar.

– Det är skönt att kunna prestera i de stora tävlingarna, och det är ett stort mål för mig. Förhoppningsvis betyder det att mina andra majorvinst inte är alltför långt borta, och det är något jag tränar hårt för, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Söndagen startade på bästa sätt med en birdie på det inledande korthålet. Att något färre greener och fairways träffades jämfört med de tidigare dagarna påverkade inte Nordqvist märkbart, som presterade sitt tredje varv (70 slag) under par i årets tävling.   

– Jag spelade bra idag och är nöjd med min avslutning. Jag slog upp flera järnslag inom två meter och hade några ganska enkla birdies. Min goda form håller i sig, tycker jag. Men det har varit tufft att få utdelning på greenerna i veckan för att kunna konkurrera i den absoluta toppen. Banan passar mig ganska bra och längdkontrollen med järnen har varit viktig. Men tyvärr har jag och min caddie missat på fel ställen med bra slag – fast med klubbor – lite för många gånger.

Anna Nordqvist blickar nu med längtan mot den första hellediga veckan i kalendern sedan segern i ShopRite LPGA Classic.

– Det har varit tre långa veckor med den mentala urladdningen som det innebar att vinna i Atlantic City. Så jag ser fram mot en dryg veckas ledighet innan jag spelar i Arkansas.

Caroline Hedwall följde upp lördagens tunga 82:a med en 76-rond. Årets andra major slutade därmed på åtta över par och 71:a plats för Hedwalls del.

ET: Årsbästa för Kotte
AM: Ström föll i finalen
Parnevik putsar majorstatistiken
PGA: Argentisk seger i Memphis

Text: Eric Franzén • 2015-06-15
FöljaNyheter
Scroll to Top