Följa

Jonzon anlitar Sjöland som caddie

Att se Patrik Sjöland på en European Tour-tävling är i sig ingen ovanlig syn. Men att han gör det med en tourbag hängandes över axlarna är första gången.

Tommie Gustavsson • 2015-06-02

Nordea Masters

Bild 1115127

Datum: 4-7 juni.
Bana: PGA Sweden National, Lakes Course.
Titelhållare: Thongchai Jaidee.
Prissumma: € 1 500 000.

Startfält
Tee times
Race to Dubai
Aktuell ställning 

Michael Jonzon, som gör sitt 21:a raka Nordea Masters, är kanske inte huvudfavorit i årets tävling. Men han har i alla fall den mest vassaste caddien – sett till förmågan att slå en järnfemma – i form av tvåfaldige European Tour-vinnaren Patrik Sjöland.

– Vi får se, det här blir kanske min nya karriär. Jag tror i alla fall jag har större chans att få vara kvar under helgen som caddie än som spelare, säger Sjöland, som inte riktigt vet om han avslutat sin karriär eller ej.

– Nej, egentligen hade jag tänkt spela Irish Open förra veckan och i Italien, där jag har vunnit. Men jag skadade armen när jag jobbade i trädgården, så jag lämnade återbud. Nu får vi se hur det bli. Kanske gör jag några starter på Nordea Tour.

Michael Jonzon, som kvalade in till Masters, är naturligtvis nöjd med att ha kompisen på bagen.

– Jag gick år Patrik för några år sedan på Nordea Tour, nu får han hjälpa mig istället. Det ska bli kul. Tillsammans har vi i alla fall tillräckligt med rutin, säger Jonzon.

– Jag kommer nog att vara mer nervös än Mikael på första tee på torsdag, flikar Sjöland in.

Bild 1115125
Hur Sjölands caddievecka börjat? Tja, Jonzon har redan fått rycka in och kånkade bagen från övningsgreen till första tee. Foto: Oskar Åsgård

Scroll to Top