5de48a43999f3

Våren har varit (är) seg!

Vi har precis kommit in i juni månad. Maj månad blev i år förbytt till ”regniga och kalla” istället för sköna maj. Ingen har väl undgått att det varit väldigt regnigt och kallt i hela Sverige i maj månad? Ni som gillar väderstatistik och annat som rör vädret kolla in SMHI hemsida! Här finner ni

Text: Svensk Golf • 2015-06-01 Uppdaterad 2019-12-11

Vi har precis kommit in i juni månad. Maj månad blev i år förbytt till ”regniga och kalla” istället för sköna maj. Ingen har väl undgått att det varit väldigt regnigt och kallt i hela Sverige i maj månad? Ni som gillar väderstatistik och annat som rör vädret kolla in SMHI hemsida! Här finner ni massa läsvärt om vädret och man kan bara konstatera att dygnstemperaturen i maj varit väldigt låg jämfört med ett normalår.

För gräset del har det också varit väldigt segt, ingen direkt tillväxt och ”drag” i gräset vilket medfört att vinterskadorna har varit svåra att återetablera. Tålamod är ett bra ord denna vår! Många golfbanor från Svealand och norr ut sliter just nu med att få upp nytt gräs men det är oerhört svårt att läka alla skador när värmen inte finns. De nya gräsplantor som kommit upp är små, fjuniga och väldig sköra. Det kommer förmodligen ta några veckor till innan det är bra spelytor igen!

Var för en vecka sedan på Idrefjälls GK och gjorde ett besök, gissa om man blev paff när man såg detta! För en sörlänning som jag var detta väldigt exotiskt men för personalen var det ingen stor grej.  Förövrigt hade banan klarat sig helt okej och en hel del greener var prickfria i sin överlevnad, se bilder nedan!

Ren mitt på 18:e fairway

14:e green på Idrefjäll GK

Carl-Johan Lönnberg 


Text: Svensk Golf • 2015-06-01
FöljaBanbloggenBloggar
Rulla till toppen