Därför ska du kolla mer Masters

Följa

Därför ska du kolla mer Masters

Det var en ganska mysko fredag på Augusta. Jag kan tänka mig att upplevelsen i tv-soffan var ganska skum den med. Klockan var kvart i tre lokal tid när Jordan Spieth satte ihop majorhistoriens lägsta 36-hålsscore hittills så var det fortfarande en kvart till SVT fick några tillgängliga bilder att visa er därhemma.   Watch

Text: Svensk Golf • 2015-04-11

Det var en ganska mysko fredag på Augusta. Jag kan tänka mig att upplevelsen i tv-soffan var ganska skum den med.

Klockan var kvart i tre lokal tid när Jordan Spieth satte ihop majorhistoriens lägsta 36-hålsscore hittills så var det fortfarande en kvart till SVT fick några tillgängliga bilder att visa er därhemma.

 

Här på plats överskuggade Spieths spel allt från att Tiger Woods inte bara klarade cutten utan verkar kunna sätta ihop vettiga golfscorer igen. Att Rory McIlroy behövde 40 slag på vägen ut, men kämpade bra (en eagle och fyra birdies) för att komma tillbaka med 31 på vägen hem. Att Mark O’Meara, 58, gick fyra under par och är delad tolva.

Det är lätt att känna att luften gick ur den här tävlingen idag. För även om Jordan Spieth på pappret leder med fem slag före Charley Hoffman är känslan att han egentligen leder med sju slag före konkurrenter som vi faktiskt tror kan vara med och slåss om det här i helgen – Rose, Johnson, Casey, Mickelson.

Men, här är tre skäl varför du ska surfa in här och slå på tv:n för att följa fortsättningen av denna 79:e Masters Tournament.

Hur kommer Augusta Nationals Tournament Committe reagera?
Lita på att de styrande herrarna på Augusta inte gillade att banan kunde framstå så här försvarslös. I själva verket var den ju inte det – för de flesta. Men Jordan Spieth hade ett puttsnitt på 1,39 puttar per greenträff och slog inte direkt bollen dåligt. Oavsett känns det orimligt att vi inte kommer att få se en tuffare bana i helgen (jag trodde vi skulle det redan idag).

Hur stabil Spieth än sett ut så är han just nu 21 år gammal, har “bara” vunnit två PGA Tour-tävlingar, och har plötsligt ett drömläge att vinna sina första major – en enkel uppgift på en upptrixad Augusta med tuffare pinnar och hårdare greener än vi sett hittills? Knappast, va.

Fråga Rory McIlroy (ledde med fyra inför finalronden 2011, sköt 80), Greg Norman (kunde vunnit 1986, borde vunnit 1987 och gav bort det till Faldo 1996) eller Scott Hoch (missade putt för segern från 60 centimeter 1989) för att nämna några.

Se upp för Dustin Johnson
En som åtminstone har varit i närheten av Jordan Spieths form inför Masters är Dustin Johnson. Han har slagit längst i fältet hittills i veckan (med drygt 20 yards), men framför allt: han har krossat par 5-hålen!

På fredagen gick han de fyra par-femmorna s-j-u (!) under par. Ett klassiskt segerrecept på Augusta? Utnyttja par 5-hålen, eftersom inte särskilt många par 3- och 4-hål erbjuder strålande birdiemöjligheter.

Jonas Blixt + Augusta = under par
Hade man bara kollat in Jonas Blixts facit i år hade man aldrig trott att han skulle kunna klara cutten i Masters. Men, om vi tar reda på mer har Blixt jobbat järnet hittills i år och det verkar stämma bättre nu. Dessutom är hans facit på Augusta helt enastående ju – sex tävlingsronder, 70-71-71-71-72-70, fem av sex under par. Dessutom har han siktet inställt på toppen, så det ska bli kul att se vad han kan göra i helgen.


Text: Svensk Golf • 2015-04-11
FöljaBloggar
Scroll to Top