5de56e1158b3e

Följa

PGA-touren byter kanal

Nästa säsong tar C More över rättigheterna till PGA-touren. Det kommer att bli en helt ny, betydligt mer svensk prägel på sändningarna med mer tid och fokus på de svenska spelarna.

Text: Martin Strömberg • 2015-03-17

Efter ett antal år hos Viasat kommer PGA-touren nästa säsong att sändas i C Mores regi.  De kommer att satsa på att göra upplevelsen bättre med svenska ögon genom att ha svenska reportrar på plats och ibland även en svensk studio vid större tävlingar.

PGA-touren jobbar med en ny tjänst som kommer att ge de svenska tittarna mer tid med de svenska spelarna.

– Jag tycker att de svenska tittarna är värda den här satsningen. Vi lägger ut kanalen till samtliga C More Sports abonnenter så att närmare en halv miljon hushåll får tillgång, det blir en stor skillnad, säger Manfred Aronsson, vd på C More till Svensk Golf.

Tanken är att de som redan har C More Sport idag ska kunna se golfkanalen automatiskt inom ramen för det abonnemang de har idag men att kanalen också ska kunna gå att få separat. Kostnaden för det är inte klart.

C More kommer också bland annat att visa tävlingar från web.com, Champions Tour samt material ur PGA Tours klassiska arkiv. Hela golfsatsningen är ännu i ett initialt uppbyggnadsskede men troligt är att allt kommer att gå att se i C More Play och mycket också i själva kanalen.

– Vi får se hur tablån disponeras i själva kanalen. Utgångspunkten är ju främst att visa upp PGA-touren i en svensk, relevant förpackning och erbjuda detta till en cirka tio gånger så stor hushållsbas jämfört med idag, säger Aronsson.

Avtalet sträcker sig mellan 2016 och 2021 och även från PGA-tourens håll uttalar man sig positivt om det nya samarbetet.

– PGA Tour är glada över att ingå detta långsiktiga samarbete med C More som syftar till att öka PGA-tourens täckning i Sverige från 2016. Vi ser fram emot C Mores satsning på att bredda räckvidden så att fler ska få följa de sju svenska spelare som för närvarande konkurrerar på PGA-touren, förpackat på ett svenskt sätt, säger Thierry Pascal, tourens chef för International Media..

Europatouren, LPGA-touren, Ryder Cup och majors kommer fortfarande att finnas kvar i Viasats regi.

Fredrik Johansson, Viasat Sports presschef, säger till Aftonbladet:

– Vi valde att tacka nej i höstas, med främsta anledningen att ta hand om de starka rättigheter vi har, med till exempel Europatouren, LPGA-touren, Ryder Cup och majors.

Rekryteringen till de olika positionerna i samband med de nya golfrättigheterna är i full gång, enligt Manfred Aronsson.


Text: Martin Strömberg • 2015-03-17
FöljaNyheter
Scroll to Top