Följa

Bro Hof intresserat av Solheim Cup

Bro Hof har visat intresse för att få arrangera Solheim Cup 2019. På onsdag deltar Bro Hof:s vd Peter Nyberg i ett seminarium i London tillsammans med andra klubbar som är intresserade av att arrangera tävlingen.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-03-02

– Men vi har inte sökt arrangemanget ännu. Vi vill först vara med på seminariet och veta förutsättningarna. Därefter tar vi ställning till om vi ska lämna in en formell ansökan, säger Peter Nyberg, vd på Bro Hof.

Björn Örås, ägare av Bro Hof, befinner sig i USA och kommer inte att närvara vid mötet i London.

– Åtta-tio klubbar från lika många länder kommer till London. Det är, i alla fall så här inledningsvis,många som är intresserade av arrangemanget, säger Nyberg.

Christer Bergfors, ordförande i Svenska Golfförbundet, deltar också i seminariet i London, som arrangeras av Ladies European Tour.

Han säger så här om Bro Hofs intresse för Solheim Cup:

– Det är naturligtvis glädjande att Bro Hof visar intresse för att arrangera Solheim Cup. Ännu mer glädjande om man får evenemanget.

Förbundets roll i det här sammanhanget är relativt underordnad.

– Det är  Bro Hof som har huvudrollen, fortsätter Christer Bergfors. Det är klubben som söker evenemanget. Förbundets roll är att sanktionera en eventuell ansökan och backa upp så mycket vi kan.

Sverige har två gånger tidigare arrangerat Solheim Cup. 2003 på Barsebäck och 2007 i Halmstad.

Norge har tidigare gått ut med att även de är intresserade av att arrangera Solheim Cup 2019. Om grannlandets intresse kvarstår kan det bli en dragkamp mellan Sverige och Norge.

Årets tävling spelas på St Leon-Rot Golf Club i Tyskland. 2017 är det USA som står för evenemanget. Två år senare skulle det alltså kunna bli Bro Hof.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-03-02
FöljaNyheter
Scroll to Top