Följa

Magisk vecka i Ö-vik

Hans mejlar och berättar om en vecka som inte var andra lik för hans klubbkompis Peter Selin. Selin är en skicklig golfare, på den klubb som heter Ö-viks GK men i folkmun kort och gott kallas för Puttom, och han kan möjligen vara släkt med Simon (med samma efternamn) som gav Bloggen kompanismörj på de

Text: Svensk Golf • 2014-10-17

Hans mejlar och berättar om en vecka som inte var andra lik för hans klubbkompis Peter Selin.

Selin är en skicklig golfare, på den klubb som heter Ö-viks GK men i folkmun kort och gott kallas för Puttom, och han kan möjligen vara släkt med Simon (med samma efternamn) som gav Bloggen kompanismörj på de norrländska golfbanorna under uppväxtåren.

Hur som helst.

Golfveckan inleddes med att han gjorde sitt livs andra hole in one när han petade i en järnfemma på halvmastiga femman, som är ett av banans tuffare korthål.

Så långt inget anmärkningsvärt, men när han återigen spelade banan ett par dagar senare inträffade nästa grej. På det 465 meter långa och jobbigt blinda 14:e hålet vevade han nämligen i sitt andraslag för livets första albatross.

– Efter en HIO två dagar innan kändes det osannolikt att den skulle ligga där i hål bredvid pinnen igen, men det gjorde den, säger han till Ö-viks Allehanda, som berättar hela storyn här.

Ibland är tillvaron på våra golfbanor outgrundlig.


Text: Svensk Golf • 2014-10-17
FöljaBloggar
Scroll to Top