5de48c784a378

Följa

Nike fortsätter visa upp Vapor

Två nya fairwaywoods – Vapor Flex och Vapor Speed.

Text: Svensk Golf • 2014-10-14

Bild 1132491
Vapor Flex och Vapor Speed.

Det har ju gått snart två månader sedan Nikes nya Vapor-järn såg offentlighetens ljus, i prime-time tv-programmet The Tonight Show. Nu får vi se ännu lite mer av nya Vapor-serien (ska vi vara helt ärliga så har ju flera av er redan sett hela uppställningen eftersom bilderna cirkulerat online i ett par veckors tid).

Det handlar om två nya fairwaywoods – Vapor Flex och Vapor Speed.

Speed är bredd-modellen för de som söker ett lite större klubbhuvud som låter en komma undan med en tåträff emellanåt. Flex har en kompaktare profil och en uppdaterad FlexLoft-hoselkonstruktion som ska göra det möjligt att justera loft två grader upp respektive ner från grundläget och välja mellan tre olika facevinkel-inställningar (vänster, neutral eller höger).

Som vi ser jobbar Nike vidare med sin cavity back-design i metalwood-klubbhuvuden, som ni säkert hört ett par gånger vid det här laget är poängen att frigöra vikt och flytta ut den i perimetern för att skapa ett stabilare klubbhuvud i träffen (högre MOI, mindre vridning), och det är väl en antydan om att vi kan vänta oss samma utseende även i alla de Vapor-drivers som kommer att visas upp inom kort (utöver den som Rory redan gav golfvärlden en glimt av på Gleneagles för tre veckor sedan).

Bild 1132492

Gemensamt för både Speed och Flex är att de fått större klubbhuvuden än föregående modellen VRS Covert 2.0 (för Speed handlar det om ett 25 % större huvud) och att tyngdpunkten flyttats lägre ner i klubbhuvudet för att ge högre launch och lägre spinn.

Vapor Speed kommer i två loft (15 och 19 grader) för såväl damer som herrar. Skaftet är ett MRC Fubuki Z 60 och finns i fem olika flex (från W till X). Rekommenderad prislapp: 1 895 kronor.

Vapor Flex finns i två modeller (3W, 13-17 graders loft, och 5W, 17 till 21 graders loft) och är utrustad med ett MRC Diamana S+ Blue Board 70-skaft. Priset för denna är 2 195 kronor.

För den som vill lägga vantarna på någon av klubborna får man dock vänta snällt till slutet av januari 2015 då de dyker upp i butikshyllorna.

Bild 1132493
Vapor Flex (t h) har en justerbar hosel till skillnad från Vapor Speed.


Text: Svensk Golf • 2014-10-14
FöljaDriversUtrustningWoods
Scroll to Top