5de48e4670db8

Följa

Callaway lanserar ny Bertha-driver

Om en knapp månad kommer ni att kunna hitta Callaways nya driver – V Series – i butikshyllan. Hela namnet är faktiskt Big Bertha V Series, vilket indikerar släktskap med de andra två Big Bertha-modeller som släpptes inför årets säsong. När det gäller egenskaper så verkar V Series dock vara klart mer lik fjolårets Optiforce-driver,

Text: Svensk Golf • 2014-08-18

Om en knapp månad kommer ni att kunna hitta Callaways nya driver – V Series – i butikshyllan. Hela namnet är faktiskt Big Bertha V Series, vilket indikerar släktskap med de andra två Big Bertha-modeller som släpptes inför årets säsong.

När det gäller egenskaper så verkar V Series dock vara klart mer lik fjolårets Optiforce-driver, som Callaway släppte i början av juli. För precis som då handlar det om en rejält lättviktig pjäs, som väger in på lätta 290 gram. Åtminstone i loften 10,5 och 13 grader, som försetts med ett 40-45 gram (beroende på flex) lätt MRC 2nd Generation Bassara E-Series-skaft. För de som istället väljer det 9-gradiga huvudet levereras drivern med ett Fujikura Motore Speeder 565-skaft, som väger 56 gram och drar upp totalvikten något.

Den lätta konstruktionen ska tillsammans med ett aerodynamiskt utformat klubbhuvud vara ägnat att generera mer fart. Just fart är nyckelordet i den nya lanseringen, där Callaway helt enkelt resonerar att mer drag i grejorna kommer att ge längre slag. En mer ingående analys av egenskaperna hittar ni i Callaway Talks-filmen. Spinnmässigt ska V Series enligt Callaway inte vara av lika lågspinnande karaktär som Big Bertha Alpha-drivern, men fortfarande leverera spinntal i den lägre ändan av skalan.

Bild 1132272

För eventuella japanska bloggläsare kan vi konstatera att V Series inte är helt olik fjolårets Legacy Platinum-driver (en modell som inte lanserades i Europa eller USA). Den utrustningshistoriskt bevandrade beskådaren snappar förstås också upp hur klubbhuvudets konstruktion bär tydliga spår av den klassiska gamla Warbird-sulan.

V Series-drivern har givetvis en justerbar Optifit-hosel, som tillåter loftjustering inom ett tregradigt spann samt två olika lievinkel-inställningar. Prislappen är 3 695 kronor.

Precis som Optiforce förra året snabbt blev populär på tourerna (Patrick Reed vann ju som bekant Wyndham Championship med den för ganska precis ett år sen) så verkar V Series också ha hittat in i flera kompetenta tourbagar. I grannlandet vann exempelvis Marc Warren premiärupplagan av Made in Denmark med en V Series-bössa i händerna.

Bild 1132273

Förutom drivern lanseras också en V Series-fairwaywood som också den har ett lätt skaft i sig, samt den aerodynamiska sulkonstruktionen som i en fairwaywood även ska bidra till att göra den spelbar från en mängd olika typer av lägen. Loftspannet är 15,5-25 grader för både herrar och damer och priset är 2 595 kronor.


Text: Svensk Golf • 2014-08-18
FöljaDriversUtrustning
Scroll to Top