5de48fffa4aef

Följa

Bubbas nya driver?

Text: Svensk Golf • 2014-07-01

Bild 1132059

Det brukar ju sägas att “nothing is certain but death and taxes”. Möjligen ska vi lägga till Titleist och Pings lanseringsstrategier där också. I förra veckan kunde vi berätta om Titleists nya driver 915 som gjorde debut ute på PGA Tour.

Den här veckan är det Ping som för första gången visar upp sin senaste drivernyhet för tourproffsens ögon (åtminstone i tävlingsmiljö). Inte förvånande heter den G30 och blir den sjunde varianten i företagets succébetonade G-serie, som gjorde premiär med G2-modellen för elva år sen (därefter har G5, G10, G15, G20 och senast G25 följt).

Som ni ser på skärmdumpen från pgatour.com ovan så har Ping givetvis tagit fram en rosa variant av G30-drivern till Bubba Watson (som toppar listan över snittlängd från tee på PGA Tour), som det återstår att se om han sätter i spel på torsdag.

Ännu finns ingen officiell information om drivern – från USGA:s lista över godkända klubbor kan vi utläsa att kronan på drivern är försedd med sex så kallade “turbulators” (små upphöjningar längst fram på klubbhuvudets krona). Ping har inte läckt någon info om vad dessa tillför, men ge det några dagar så återkommer bloggen i frågan.


Text: Svensk Golf • 2014-07-01
FöljaDriversUtrustning
Scroll to Top