Stenson brer ut sig i pressen. Foto: Sylvia Luther

Följa

Stenson hyllas i medierna

Dagen efter den stora triumfen i Dubais öken exponeras Henrik Stensons namn och golfen i medierna. Spalterna fylls av lovord. Se också Svensk Golfs chefredaktör Tobias Bergman uttala sig i SVT:s Sportspegeln.

Text: Sylvia Luther • 2013-11-18

Hyllningsrösterna om Stenson är många på måndagen efter den imponerande segern. På Svenska Dagbladets sportsidor slår golfen fotbollen, trots att en helt avgörande landskamp väntar en dag senare. Zlatan och gänget får maka på sig när det största utrymmet viks åt Stenson. Han får mer än en sida på nyhetsplats, och under vinjetten Perspektiv med Andes Lindblad lyder rubriken:

“Stenson aktuell för Bragdguldet
Om drygt två veckor samlas SvD:s bragdnämnd för att utse årets vinnare. Henrik Stenson kan bli golfare nummer två, efter Annika Sörenstam 1995, att belönas med Bragdguldet.”

Morgonkollegan Dagens Nyheters Inblick golf handlar också om bragdguldet. Ingressen lyder:

“Nu är det dags att strunta i traditionerna. Efter Henrik Stenson magiska sommar och höst och den nästan overkliga avslutningen av tourfinalen i Dubai, är det dags att belöna honom med Bragdguldet.”

Hemma i Stensons eget landskap Skåne tar Sydsvenskan upp hyllningstråden. Sydsvenskans golfexpert Fredrik Hedenskog skriver i sin blogg:

“Alla superlativ är redan använda flera gånger om. Men man måste ju än en gång konstatera att det inte finns en golfspelare på planeten som har varit bättre än Henrik Stenson under andra halvan av 2013.”

Tidigare Europatourspelaren Mats Hallberg kommenterar golf i Viasat och är krönikör på Sport-Expressen.se. På sajten håller han med de andra om bragdmomentet:

“Jag klassar i dag Stensons bedrift som större. Han ska ha Bragdguldet. Det är bara en Zlatan-show på Friends arena i morgon som skulle kunna ta guldet ifrån honom.”

På eurosport.se skriver krönikören Johan Wennerström att det vore en skandal om Henrik Stenson skulle bli utan pris på Idrottsgalan i januari.

“Henrik Stenson bör med all rimlighet få pris både i kategorin Årets prestation och som Årets manlige idrottare, åtminstone i en av dem. Allt annat vore märkligt. Med tanke på hur utbredd sporten är i världen och vilken otrolig konkurrens det är i toppen, saknar Stensons prestation motstycke i Sverige. Faktiskt.”

Kvällsposten skriver bland annat om segerfesten:

– Hela gänget är samlat. Det blir nog några trevliga timmar och en trevlig natt. Några åker i morgon och några åker i natt. Så vi kanske måste hålla igen lite så att de hittar till flyget, säger Stenson som har hela 15 familjemedlemmar på plats i Dubai.

Flera av tidningarna spekulerar också om den efterlängtade första svenska majorsegern på herrsidan kan komma nästa år.

Och visst kan den det. Stenson är väl motiverad och har fått en jättedos inspiration av en säsong som ingen annan i världen har upplevt.

Att han också är en stark kandidat till bragdguldet är kristallklart och den 3 december sätter sig bragdjuryn ner för att säga sitt i frågan.

Redan nu på torsdag, 21 november, presenteras kandidaterna till Jerringpriset, svenska folkets eget pris. Även där bör golfsvenskens namn finnas med.


Text: Sylvia Luther • 2013-11-18
FöljaNyheter
Scroll to Top