Blåst, regn och hot om åska gjorde att spelet slutligen avbröts för dagen. Foto: All Over Press

Följa

Regnigt i Mexiko

Det var vätan som spelade huvudrollen under den första dagen av veckans tävling på PGA Tour. När spelet avbröts för dagen hade stora delar av fältet ännu inte inlett tävlingen.

Marcus Lindgren • 2013-11-15

Fakta

Datum: 14-17 november

Spelplats: El Camaleon, Mexiko

Regerande mästare: John Huh (USA)

Prispengar: $6,000,000

TV-tider

Fredag-Söndag: 20:00-23:00

Kommentator: Wilhelm Schauman

I fältet av OHL Classic at Mayakoba finns tre svenska spelare. För en av dessa – Robert Karlsson – är veckans tävling en välkommen bonus, genom förra veckans fina topp 10-placering spelade “Robban” till sig en biljett till Mexiko. Men torsdagen innebar inget spel för svensken som likt många av sina kollegor stoppades av kraftigt regn och istället får ladda om till fredagen. Bland dessa finns också David Lingmerth och Fredrik Jacobson.

Av de spelare som tilldelats tidiga starttider och därmed hann spela en del golf var det Brian Stuard som lyckades bäst i de svårbemästrade förhållanden som rådde. Amerikanen är ute efter att bättra på den andraplats han har från tävlingen 2010 och leder nu årets upplaga med ett slag och tre hål kvar att spela på förstavarvet. Närmast bakom sig har Stuard landsmannen Erik Compton och tävlingens bäste europé – spanjoren Alvaro Quiros.

Planen är nu att få iväg spelarna tidigt under den mexikanska fredagsmorgonen och en av de som får kliva upp i ottan är Robert Karlsson. Svensken slår ut 06:50 lokal tid vilket innebär att han beger sig ut på banan 14:50 svensk tid. Dock ser väderleksrapporterna fortsatt dystra ut för fredagen och mer regn kan vara att vänta. Detta är den andra gången på den nu sex tävlingar unga säsongen som en tävling avbryts på grund av regn.

 

Scroll to Top