Glada Kungsbackajuniorer efter finalen av Johan Edfors juniortour.

Följa

Edfors juniorsatsar på bredden

Till vardags spelar han proffsgolf på Europatouren.Men Johan Edfors har också initierat en mycket populär juniortour.

Text: Martin Strömberg • 2013-09-19 Uppdaterad 2013-09-19

Johan Edfors Kungsbacka Junior Tour är en lagtävling som spelas vid sex tillfällen per säsong på sex av Kungsbackas golfklubbar och juniorerna ska vara tjejer och killar med handicap mellan sju och 36.

Vid varje tillfälle deltar varje klubb med åtta juniorer vardera och grundidén är att ha kul, känna lagkänsla och främja samarbetet mellan juniorer från flera klubbar.

– Jag känner att man ibland stirrar sig blind på elitsatsningen. Det är breddsatsningen som är mycket viktigare. Det ska vara kul, man ska ha kompisar att spela och lattja med, säger Johan Edfors.

Årets tour avslutades i form av en scramble-tävling förra helgen på Särö GC och det blev rafflande. Gräppås och Kungsbacka slutade på samma poäng men Gräppås vann totalt på bättre placeringar tidigare under säsongen.

Priset blev en workshop med Johan Edfors under hösten eller våren 2014.

För Edfors del är syftet med juniortouren inte i första hand att fostra elitgolfare, snarare att skapa en meningsfull sysselsättning och bra kamratskap.

– De flesta som börjar spela golf blir inte elitgolfare, men förhoppningsvis kan det göra dem till en bra medkamrat och god kompis. Golfen har bra grundläggande värderingar, säger Edfors.


Text: Martin Strömberg • 2013-09-19
FöljaNyheter
Scroll to Top