Om två dagar vet vi om Matteo Manassero tar sin andra raka seger. Foto: Christer Höglund

Följa

Makalöse Matteo

En 20-årig italienare kopplar ett allt stadigare grepp om ledningen i Nordea Masters, och frågan alla ställer sig är: vem kan stoppa Matteo Manassero?

Text: Marcus Lindgren • 2013-05-31 Uppdaterad 2013-05-31

Den brukar beskrivas som “zonen” – platsen där ingenting kan störa rytmen och golfen känns som den mest naturliga aktivitet som finns. Matteo Manassero har hittat dit.

– Man kan absolut säga att jag är i “zonen”, ler italienaren på fredagens presskonferens. Jag spelar bra och lyckas prestera låga scorer. Jag har missat väldigt få slag och när jag väl missat har jag lyckats rädda det bra. Förhoppningsvis kan det fortsätta.

Veronasonen följde under fredagen upp gårdagens 66:a med ett 65-varv och drygade ut avståndet till konkurrenterna till tre slag. Men trots övertygande resultat avslöjade ledaren att spelet inte kändes lika perfekt som det såg ut från läktarplats.

– De sista sex hålen måste du slå draw och jag kände att jag inte alls kunde göra det idag. När man är uppe i ledning men inte känner sig 100% är det alltid lätt att tappa slag, men jag lyckades ändå prestera en låg score och det var viktigt. Så jag klagar inte, jag har spelat den bästa golfen i min karriär den senaste tiden.

Den italienska supertalangen befinner sig nu i en situation han inte hade kunnat fantisera om för bara två veckor sedan; skulle Manassero hålla hela distansen innebär denna vecka hans andra seger på lika många tävlingar.

– Ärligt talat hade jag aldrig kunnat tänka mig att mitt spel plötsligt skulle bli så här bra för 15 dagar sedan. Men mina drivar har förbättrats mycket, jag slår några meter längre och känner mig komfortabel på greenerna.

Trots de extra metrarna från tee är Matteo Manassero i sammanhanget fortfarande en bra bit ifrån de mest långtslående på touren, och även ledaren själv är förvånad över att Bro Hofs långa Stadium Course tycks passa honom så bra.

– Av någon anledning ger den här banan mig mycket självförtroende; jag kan se slagen och känner aldrig direkt någon press på mig. Jag har spelat väldigt stressfri golf den här veckan.

På lördag går Manassero ut i ledarboll med den betydligt mer rutinerade Mikko Ilonen. Bakom sig har han en rad kompetenta spelare, alla med siktet inställt på samma mål- ledningen i Nordea Masters.

– Jag vet att alla kommer att jaga mig, alla vill ju förstås vara högst upp på söndag eftermiddag. Men jag har definitivt något på min sida, jag mår bra och det är allt jag kan tänka på just nu. Nu är jag här efter att ha vunnit förra veckan och jag fortsätter att spela bra, vad mer kan man begära?


Text: Marcus Lindgren • 2013-05-31
FöljaNyheter
Scroll to Top