2011 vann Julia Davidsson Nordea Tour-finalen. 2013 debuterar hon på Ladies European Tour. Foto: Martin Strömberg

LET-proffset: ”Nordea Tour är en bra skola”

För två år sedan vann Julia Davidsson två tävlingar på den inhemska proffstouren. 2013 debuterar hon på Ladies European Tour.- Jag hade nog inte varit på LET i dag om inte Nordea Tour funnits, säger Julia.

Text: CM Hellsten • 2013-04-23 Uppdaterad 2013-04-23

Julia Davidsson sitter i bilen på väg hem till Jönköping från Landvetters flygplats. Hon har precis anlänt till Sverige efter en lång resa från Sydafrika och en tävling på Ladies European Tour.
Det är 23-åringens nuvarande arbetsplats.
Hon klarade kortet till finrummet under slutkvalet i vintras.
Fram till den framgångsrika veckan tillbringade Julia Davidsson tiden på den inhemska proffstouren där hon vann två tävlingar under säsongen 2011.

Vad har Nordea Tour betytt för dig?
– Väldigt mycket. Jag blev fort för gammal för Skandia Tour Elit och slutade där när jag var 18-19 år, för det kändes som att alla andra var runt 14-15… Då var det jättebra att Nordea Tour fanns. Det blev någonting nytt, jag blev återigen en av de yngre på touren och just då var det fler utländska spelare som deltog eftersom det fanns kort till LET. Det var och är fortfarande en bra tour.

Hur fungerar Nordea Tour som skola inför LET?
– Bra. Jag tror inte att jag hade varit där jag är i dag om det inte funnits en sådan tour. Det är väldigt många som går igenom Nordea Tour innan de kommer ut i golfvärlden.

Under säsongen 2011 vann Julia Davidsson både A6 Ladies Open i Jönköping och finalen Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobson på Vallda G&CC.
– A6 minns jag bäst – det var min allra första seger och det var på hemmaplan. Det var så mycket folk som var där och tittade och det kändes som en jättehändelse för mig. Det är mitt roligaste minne som proffs, men det var inte så dumt heller när jag klarade LET-kvalet i december…

Vilket är ditt bästa tips till de som ska spela Nordea Tour i år?
– Till de som satsar på Europatourerna till hösten kan jag bara säga att de inte ska bry sig så mycket om det går dåligt en runda eller en tävling i maj på Nordea Tour. Det är inte då som det ska gå som bäst utan försök att toppa formen till höstens kval istället.

Julia Davidsson kommer faktiskt att dyka upp på Nordea Tour även 2013.
– Ja. Jag ska spela A6 22-24 augusti eftersom vi har en ledig vecka på LET då. Sedan kan det nog bli så att jag även spelar Linda Wessbergs och Karin Sjödins tävling på Delsjö 14-16 juni, säger Julia Davidsson.

Först ska dock småländskan resa till Antalya och spela Turkish Airlines Ladies Open 9-12 maj på LET.
Julia Davidsson är spelaren som tagit steget från Nordea Tour till Ladies European Tour.

Nu startar touren
13 tävlingar på herrarnas schema

Text: CM Hellsten • 2013-04-23
FöljaNyheter
Rulla till toppen