Jesper Kennegård slutade trea i den inofficiella tävlingen i Thailand. Nu siktar han på seger i Skåne.

Nu startar touren

PGA Grand Opening har den näst största prischecken i Sverige och inleder herrarnas säsong på Nordea Tour. Jesper Kennegård är en av många som är laddad för säsongsstarten i Skåne.

Text: Tommie Gustavsson • 2013-04-22 Uppdaterad 2013-04-22

Läs mer

Här hittar du all information om Nordea Tour – gå till tourens egen hemsida

Nordea Tour rullar igång på hemmaplan med PEAB PGA Grand Opening, herrarnas PGA-mästerskap på Lakes Course på PGA National i Bara på torsdag. Efter lördagens finalrond ska prispotten på en halv miljon kronor fördelas. Etablerade spelare och nya lovande talanger i en skön blandning vill naturligtvis ta så stor del av kakan som möjligt.

– Jag har ännu ingen seger på Nordea Tour, så det skulle sitta fint. En seger, oavsett tävling, är alltid bra, inte minst för självförtroendet, säger Jesper Kennegård, en av de relativt nya tourspelarna som siktar högt.

– I höst ska jag kvala till Europatouren och Japan-touren. Ambitionen är att kunna etablera mig på en av de större tourerna.

Slutade trea
När Nordea ”tjuvstartade” säsongen med Black Mountain Invitational i Thailand för några veckor sedan slutade Jesper på en fin tredjeplats. Han gav länge segraren Johan Edfors en rejäl fight.

– Synd att jag avslutade lite dåligt. Annars är jag nöjd med tävlingen, fortsätter Jesper, som i år bytt klubb från Kungsängen till AIK.

Jesper, som tagit en examen i USA, gjorde sin första hela säsong som proffs förra året. Bästa placering på Nordea Tour blev då en andraplats på Elisefarm.

Vinterhalvåret har Jesper tillbringat på Asientouren.

– Men jag lyckades inte behålla mitt kort, tyvärr. Så nu gäller det att börja om. Jag åker direkt om det dyker upp en inbjudan. Oavsett var i världen det är.

Bra skick trots lång vinter
Men först gäller det att bemästra Lakes Course på PGA of Sweden National i Bara.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en bana som är i mycket bra skick trots att det bara är några veckor sedan vintern släppte greppet, säger Mikael Sorling, vd i PGA Sweden. Det kommer att bli en mycket utslagsgivande tävling.

Förra året vann Niklas Lemke PGA-mästerskapet, före Björn Åkesson och Magnus Carlsson. Björn, som sedan dess etablerat sig på Europatouren, är nu åter på plats i Bara för att försöka vinna sitt första PGA-mästerskap. En tävling där namn som Vijay Singh, Mats Lanner, Anders Forsbrand och Niclas Fasth finns ingraverade i bucklan.

Med en prispott på 500 000 kronor är PGA Mästerskapet den näst största tävlingen på herrsidan i Sverige efter Nordea Masters.

13 tävlingar på herrarnas schema

Text: Tommie Gustavsson • 2013-04-22
FöljaNyheter
Rulla till toppen