Sydkoreanskan Park har varit en av de bästa spelarna på LPGA det senaste året Foto: Getty Images

Inbee Park leder majorn

RANCHO MIRAGE: Det är sydkoreanskan Inbee Park som leder på Mission Hills efter två rundor. Hon är ett slag före lokalfavoriten Lizette Salas och två före Giulia Sergas och Caroline Hedwall.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-06 Uppdaterad 2013-04-06

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Det var riktigt mycket publik på banan på fredagen och det kommer bara att bli mer inför helgen. Vädret var återigen varmt och inte mycket vind på förmiddagen men på eftermiddagen blåste det upp mer än vad det gjort tidigare i veckan. Men trots det kom de flesta bra scorerna på slutet.

Inbee Park var riktigt het med puttern och gjorde sex birdies på de första tretton hålen. Hon tappade ett slag på fjorton och och kom in på sju under par. Hennes 67 var dagens bästa runda.

– Jag puttade förstås riktigt bra idag. Det blåste upp ordentligt och vi spelade med en och en halv klubba vind på slutet. Jag har spelat här många gånger förut och aldrig varit med i toppen så jag är bara glad att ha en chans att vinna, sa sydkoreanskan efter sin runda.

Park vann i Thailand tidigare i år och är uppe på fjärde plats på världsrankingen så det är ingen stor överraskning att hon är med i toppen. Hon vann US Open 2008 och förra året vann hon två gånger och var bland de tre bästa åtta gånger. Hon har varit en av de mest stabila spelarna på touren det senaste året. Hon slår väldigt rakt och är en fantastisk puttare.

 

Salas följdes av fansen
Tvåa är lokalfavoriten Lizette Salas. Hon har en stor grupp av fans i vinrött och gult som följer henne på banan.Hon är från Kalifornien och spelade på college på USC i Los Angeles. Färgerna är collegets kända färgkombination. Hon är sex under par efter 68 slag. Hon är dotter till Mexikanska invandrare och hennes pappa jobbade på golfbanan som mekaniker.

– Jag är yngst av tre syskon och ingen av de andra ville spela golf. Men jag gick med pappa till jobbet och pappa bytte tjänster med pron mot att han lärde mig att spela golf. Jag började spela när jag var sju och visste inte vad jag skulle ha på mig och hade knappt ett helt set klubbor, berättar den mycket sympatiska Salas.

Två slag efter är Caroline Hedwall och italienskan Giulia Sergas. Sergas har spelat bra det senaste och kan mycket väl spela sig in i Europas Solheim Cup-lag.

Tre slag efter finns thailändska Phatlum, Hee Young Park från Sydkorea och engelskan Jodi Ewart-Shadoff. Men det är det är tätt i toppen. Inom sju slag finns 35 spelare.

Några av förhandsfavoriterna spelades sig in i toppen. Både Ai Miyazato och Paula Creamer tog sig till två under par efter starka rundor med 68 slag. Två under par är även amerikanskorna Michelle Wie, Christie Kerr och Jessica Korda, bland andra. Tre under par, tillsammans med Anna Nordqvist finns bland andra koreanskorna Se Ri Pak och Jiyai Shin. Så det saknas inte utmanare.

Med en tuff bana som det ändå går att gå lågt på och oberäkneliga vindar som brukar blåsa upp ju mer dagen går så kan någon komma bakifrån och utmana.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-06
FöljaNyheter
Rulla till toppen