Den första dagens stora överraskning var engelskan Jodi Ewart-Schadoff. Foto: Getty Images

Trio delar ledningen

Det blev till slut en trio som delar ledningen på fyra under par. Förhandsfavoriterna Na Yeon Choi och Suzann Pettersen och överraskningen Jodi Ewart-Schadoff. De är ett slag före bland andra Anna Nordqvist.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-05 Uppdaterad 2013-04-05

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Det var ytterligare en bra dag för golf i den kaliforniska öknen. Trots att det bara är torsdag var det gott om publik på banan. Speciellt kring det spektakulära artonde hålet. Det spelades jazz i tältet bakom greenen och stämningen var hög.

På förmiddagen var vinden svag men trots det bet banan ifrån. Men det var en tvåboll som spelade lite bättre än alla andra. Tvåbollen med Suzann Pettersen och Na Yeon Choi. De sporrade fram varann till varsin 68:a.

– Jag tror jag spelade bra för att hon spelade bra. Jag tycker vi hade två bra rundor och motiverade varann. Hon är tävlingsinriktad och jag försökte jaga henne fram till det sista hålet, sa koreanskan efter sin runda.

Norskan var också nöjd med sin bogeyfria runda.

– Jag kunde inte önska mig en bättre start. Jag gav mig själv många chanser, mitt spel känns jättebra. Om man träffar många fairways så kommer man att få chanser.

På eftermiddagen blåste vinden upp något och det såg länge ut som att ingen kunde matcha de två i täten. Men då kom engelskan Jodi Ewart-Schadoff igång. Hon gjorde fyra birdies i rad på sista nio och var ett tag i ensam ledning. Men sedan såg hon ut att bli något tagen av situationen. En treputt på sexton och och ett utslag in i träden på arton. Men hon räddade par på arton med ett mycket fint tredjeslag och kunde behålla åtminstone den delade ledningen.

– Jag spelade bra idag och hade ett litet ”birdietåg” där i mitten av rundan. Mitt spel har känts riktigt bra de senaste tävlingarna så jag visste att det var dags för en bra runda snart, berättar den unga engelskan.

De tre i toppen är nu ett slag för Nordqvist och Amy Yang och två före elva spelare på två under par.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-05
FöljaNyheter
Rulla till toppen