Nordqvist fick en kanonstart och är bara ett slag från ledningen. Foto: Getty Images

Anna ett slag från täten

RANCHO MIRAGE: Anna Nordqvist startade med 69 slag och är bara ett slag från ledningen. – Det var stabilt hela dan, berättar hon för Svensk Golf.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-05 Uppdaterad 2013-04-05

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Anna startade sin rond på förmiddagen när vinden var väldigt svag och temperaturen behaglig. Och en behaglig start blev det. Hon startade på tian med ett par och nådde sedan det elfte hålet, en par femma, på två slag och tvåputtade för birdie. Hon vände sedan tre under par.

På det andra hålet (hennes elfte) blev det en lite annorlunda spelväg. Hennes utslag träffade träden och hamnade utanför den trädridå som inramar hålet. Därifrån spelade hon bollen cirka 70 meter till höger om fairway för att ha en chans att nå greenen på tredjeslaget.

– Hur gillade ni min järnfyra från 170 meter ifrån ruffen där? säger hon och skrattar. Det var den enda chansen för mig att nå greenen. Hade jag chippat ut den i fairway hade jag aldrig kunnat nå. Det var nog dagens bästa slag, för jag var tvungen att skruva den runt ett träd och över en bunker.

Hon gjorde bogey på det svåra sjätte hålet efter att ha slagit sig ner i vattenhindret till vänster och var tvungen att chippa ut den till fairway. Men sedan avslutade hon med en birdie på nian för 69 slag totalt.

– Det var stabilt hela dagen. Jag var på rätt ställen. Vissa pinnar behöver man vara på rätt sida för att ha en bra chans.

Det har märkts hela veckan att Anna har haft någonting på gång. Hon har verkat lite mer fokuserad än vanligt. Mer inne i sin bubbla.

– Jag har haft en bra känsla hela veckan. Det är skönt att få till en bra score och få en bra start. Det känns bra att det arbete jag lagt ner börjar ge resultat.

Nu har Anna satt sig i position för att kunna utmana i årets första major.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-05
FöljaNyheter
Rulla till toppen