Sophie fick besök på rangen av ett gäng juniorer på onsdagen Foto: Daniel Rosenlund

Sophie letar tillbaka

RANCHO MIRAGE: Resultaten har inte varit vad hon varit van vid det senaste året. Men hon vet att det kan vända snabbt om hon får lite medgång och bra resultat.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-04 Uppdaterad 2013-04-04

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Svensk Golf träffar Sophie när hon är en av de sista som lämnar rangen på Mission Hills. Lite längre bor står en liten tjej som heter Lydia Ko – världens bästa amatör. Hon är bara femton och spelar för första gången här. Svenskan spelade första gången 1999. Ett gäng med juniorer kommer fram till Sophie när hon slutat träna och vill ta kort. De försöker även lyfta hennes bag. En bag som är större än de själva är.

Sophie har fått en liten genomgång av svingen av Swedish Golf Teams damcoach Patrik Jonsson i den varma kvällen på rangen. Hon har haft en tung period resultatmässigt det senaste året. Trots det ser hon saker som har blivit bättre. Men hon vet också vart problemet sitter.

– Det har satt sig lite i huvudet. Det har varit ett helt år som inte varit bra. När man inte spelar bra så tappar man självförtroendet till slut. Det är inte kul när man spelar dåligt. Men det har varit lite upp och ner. Men jag tycker att jag svingar bättre än jag gjort på länge.

För två veckor sedan i Kia Classic i San Diego valde hon att avbryta tävlingen efter en runda.

– Jag tror att jag gjorde mig själv en tjänst som gick av där. Ju mer jag försökte, desto sämre gick det. Jag hade en fyrputt på mitt tredje hål och sedan gick det bara inte.

Hon trivs på den här banan, har som bäst varit sjua och topp-10 så sent som 2010. Hon menar att det enda som behövs för att vända det här är lite framgång och lite bra resultat.

Sophie har varit med i de sju senaste Solheim Cup-lagen. Men det är inget som hon funderar på just nu.

– Jag tror inte jag har ett enda poäng på listan. Men spelar man inte bra vill man ändå inte vara med. Då vill man inte utsätta sig för pressen. Men börjar jag spela bra så löser det sig av sig självt.

Sophie brukar spela en del i Europa men det kommer att bli svårt nu som schemat ser ut på LPGA Tour. Men hon planerar att åka hem efter US Open.

– Jag har köpt ett hus på Särö så lite mer tid kommer jag nog att vara hemma. Det kanske blir tävlingen innan British Open i London på LET.

Dessutom har hon startat processen med att bli amerikansk medborgare.

– Det är bara för att ha valmöjligheten. Om jag väljer att flytta hem till Sverige en tid när jag är klar med golfen så kan jag alltid komma tillbaka hit till USA.

Nu återstår förutom en massa pappersarbete, ett test på amerikansk historia och hur det stora landet i väst styrs. Något som kräver lite pluggande. Men det är inget hon funderar på nu.

Med en sving som känns bättre än på länge så dröjer det nog inte länge förrän det lossnar för Sophie. Hon kommer att slå ut tidigt på torsdagsmorgonen. Något som hon inte är ledsen över.

– Jag tror vädret ska bli som idag (när det var över 30 grader). Så det kan vara skönt att komma ut innan det blir för varmt.

Hon verkar redo. Redo att göra resultat igen, som hon gjort förut i sin karriär.

Det enda hon behöver är lite flyt.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen