Anna gjorde sina fans lyckliga när hon fick ta ett kort med sin idol. Foto: Daniel Rosenlund

”Bara att hålla ner huvudet”

Anna försöker att hålla sig i från allt det extra ståhej som omger en major. Hon har blivit bättre på det. Den här veckan är det bara finslipning som gäller och att hitta den vinnande känslan.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-04 Uppdaterad 2013-04-04

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Det är onsdag, dagen före majorstarten och Anna Nordqvist är klädd i helt matchande turkos. Från skorna ända upp till kepsen. Hon håller på med de sista förberedelserna på rangen ihop med tränaren Patrik Jonsson.

Plötsligt kommer två små barn fram och vill ta en bild med henne och Anna ställer glatt upp. Den långa, blonda svenskan i de färgglada kläderna sticker ut. Både barnen och föräldrarna är helt överlyckliga över att få en bild med idolen.

Hon tycker att det blir något extra med en major, men har hittat ett bra sätt att hantera denna extra anspänning.

– Det är klart att man taggar till lite extra när det är en major. Det är mer hets runtomkring och det blir lite svårare att koncentrera sig på sitt. Men jag tycker jag har blivit bättre och bättre på det. Det är lättare att gå in i sin bubbla. Ibland är man mer frånvarande men det beror på att man är lite mer fokuserad än vanligt.

Anna tycker att spelet är på gång även om resultaten varit lite upp och ner hittills under säsongen.

– Men jag tycker att spelet finns där. Jag spelade riktigt bra i tre rundor i Phoenix och även i San Diego spelade jag bra men fick inte till det på greenerna. Jag träffade många greener på helgen men puttade inte bra. Det blev för många bogeys. Mina dåliga slag var lite för dåliga. Okaraktäristiska missar för mig, speciellt med drivern.

Den här veckan gäller det att hålla sig på fairway för ruffen håller på att bli riktigt tjock. Och Anna vet vad som kommer att behövas.

– Det är bara att hålla ner huvudet och kämpa på. Förra året var det ingen ruff. I år tycker jag att banan spelas som den ska i en major. Det blir mer utslagsgivande med ruffen. Jag vet att jag kommer att missa en del fairways och bli tvungen att chippa ut. Men det är bara att köra.

Hon har jobbat med det som hon brukar göra inför varje tävling. Anna gör nu sitt fjärde år på touren och har redan vunnit en major, den sensationella segern i LPGA-mästerskapen 2009. Och hon tycker att hon är bättre nu.

– Jag tycker att jag blir bättre och bättre. Det gäller att ta små steg framåt hela tiden och jobba på. Det är en process att bli bättre. Den här veckan är det bara lite finslipning som vi gör på lite smågrejer. Dessutom är det skönt att ha KG (Nissén) här, med lite sjukgymnastik.

Om hon kan spela som hon gjort och få lite puttar att gå i så kan det bli riktigt bra. Anna ser ut att vara full av självförtroende och trivs bra på den här banan som hon nu känner väl efter att ha spelat här ett flertal gånger innan och även spelat kval till LPGA här.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen