Pernilla Lindberg tränar närspel med Patrik Jonsson från Swedish Golf Team. Foto: Daniel Rosenlund

Pernilla toppar formen

RANCHO MIRAGE: Pernilla Lindberg har inför årets första major testat att toppa sin fysiska form. Tillsammans med fystränaren KG Nissén ska hon testa ett nytt upplägg inför majortävlingarna.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-03 Uppdaterad 2013-04-03

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Svensk Golf träffar Pernilla Lindberg när hon precis har kommit till banan, för ytterligare en behaglig dag i öknen. Ingen vind och en trevlig temperatur på runt 25–30 grader. Hon ser glad och förväntansfull ut inför årets första major.

Och i bra fysisk form.

I andra idrotter har man länge toppat formen inför viktiga tävlingar. Nu testar hon tillsammans med KG Nissén från Svenska Golfförbundets Performance Team att försöka hitta sin bästa fysiska form i samband med majortävlingarna.

– Vi kommer att testa en lite ny modell och försöka komma i form. Det bygger på att vi ett antal veckor innan tränar lite hårdare för att bryta ner musklerna. Sen kör vi lite lugnare pass inför och i samband med tävlingen, berättar Pernilla.

Det här är något nytt som de prövar. Att utvärdera resultat utefter fysisk form är naturligtvis svårt. KG Nissén förklarar.

– Vi har bara haft sex veckor att testa det här. Dessutom har hon tävlat under tiden. Men vi har tränat hårt även under vissa tävlingsveckor. Förhoppningsvis kan vi utvärdera utefter resultat men vi kan även se hur hon känner sig under tävlingen. Vi har kört både explosivitet och lättare pass nu i veckan.

Föräldrarna på plats
Pernilla har varit vid banan sedan i fredags och tränat med svenska golfteamet. Hon har även sina föräldrar på plats.

– Det är jättekul att ha dem här. Jag brukar spela bra när de är på plats och sedan är det ju inte så ofta man ses nuförtiden.

Hon bor i ett hyrt hus den här veckan med några andra spelare och caddies och kan laga sin mat under veckan.

– Det har blivit att vi gjort det mer och mer. Det är skönt att inte alltid bo på hotell. Det kan bli rätt tråkigt efter ett tag att alltid gå ut och äta på restaurang. Igår grillade vi och jag har gjort min egen frukost i morse.

Pernilla har börjat sin säsong med att spela bra i Australien på LET och sedan blev hon trettonde i Phoenix på LPGA. Sedan i genrepet i San Diego fick hon inte till det på greenerna och slutade på 60:e plats.

– Men jag spelade väldigt bra från tee till green. En av rundorna hade jag sexton greenträffar och 39 puttar. Det var nog den sämsta puttningen jag haft i min proffskarriär, skrattar Bollnästjejen. Men det är skönt att komma till de här greenerna som jag har spelat på innan.

Pernilla har visat att hon kan gå riktigt lågt och göra mycket birdies. Något som behövs för att vinna. Även om det är en major.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-03
FöljaNyheter
Rulla till toppen