Viasat Golf direktsänder samtliga dagar av Kraft Nabisco Championship. Foto: Getty Images

Så sänds majorn

I veckan går årets första major av stapeln och i vanlig ordning är det damerna som är först ut i hetluften. Viasat Golf sänder tävlingens alla dagar och kommenterar gör Catrin Nilsmark. "Jag ser fram emot att se tjejerna i tv", säger Nilsmark.

Text: Marcus Lindgren • 2013-04-03 Uppdaterad 2013-04-03

18 timmar live

Så sänder Viasat Golf

TORSDAG-FREDAG
18.00-21.00, 00.00-03.00

LÖRDAG-SÖNDAG
00.00-03.00

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

På torsdag inleder nio svenskor jakten på den första blågula segern i Kraft Nabisco Championship sedan Annika Sörenstams senaste triumf på Mission Hills Country Club 2005. Men även för tv-tittarna väntar en intensiv golfvecka; Viasat sänder tävlingens samtliga dagar. Först meddelades att det handlade om elva timmar live, men på torsdag förmiddag meddelade kanalansvariga att de utökar sändningen med ytterligare sju timmar.

– Viasat Golf kommer att direktsända från samtliga fyra dagar av Kraft Nabisco Championship. Torsdag- fredag 18.00-21.00 samt 00:00-03:00 båda dagar, och lördag-söndag 00:00-03:00, berättar Fredrik Johansson, presschef på Viasat.

I sändningarna kommer en bekant röst att höras; Catrin Nilsmark kommenterar alla tävlingens ronder och ser fram emot att få se tjejerna göra upp i tv-rutan.

– Det är vad jag ser fram emot mest får jag lov att säga, det är ju första gången vi får göra det i år så det ska bli jättekul.

Vad kan du berätta om Mission Hills CC?
– Det är en väldigt utslagsgivande bana som är populär bland tjejerna och bra på alla sätt. Man måste träffa fairways, men det är lite olika från år till år hur tjock ruffen är. Oftast kan man inte slå långt och snett och ändå scora bra, så det gäller att träffa fairways och sedan pricka de ganska små greenerna som är upphöjda. Greenerna kan vara ganska trixiga att läsa, även om banan ligger i en öken så är det berg på sidorna som på något vis förvillar ögonen. Det brukar löna sig att ha spelat banan många gånger, man behöver göra upp en ”game-plan” och sedan hålla sig till den.

Hur passar banan svenskorna?
– Förra året kunde man ju tycka att banan inte skulle passa Karin Sjödins spel, men sedan spelade hon ju i ledarboll så det är svårt att säga. Jag har inte riktigt koll på hur snabba greenerna är och hur tjock ruffen kommer att vara heller. Är ruffen inte så tjock så passar ju banan fler spelare, även de som inte slår så långt.

Vem håller du som favorit?
– Jag skulle verkligen vilja att vem som helst av svenskorna vann. Alla har ju haft bra rundor och en och annan bra tävling och jag tror inte att någon kommer dit som favorit. Kan de bara slappna av och hitta formen så kan någon absolut vinna. Men jag tror det kan bli svårt att gå förbi till exempel Stacy Lewis som är i riktig toppform. Även Suzann Pettersen har spelat bra på den här banan och jag kan tro att hon kommer att spela bra i veckan.


Text: Marcus Lindgren • 2013-04-03
FöljaNyheter
Rulla till toppen