Annika Sörenstam är tillbaka i Kraft Nabisco som hon vunnit tre gånger. Men inte i tävlingen Foto: Getty Images

Annika tillbaka på banan

RANCHO MIRAGE: Annika Sörenstam är tillbaka i Kraft Nabisco. Men inte i tävlingen. Hon är istället värdinna för veckans pro-am och kommer själv att spela på onsdagen.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-03 Uppdaterad 2013-04-03

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

När Annika Sörenstam kommer in i mediacentret lockar det mer folk än när världsettan Stacy Lewis har sin presskonferens. Annika är fortfarande ett väldigt stort namn i golfvärlden. Antalet kameror och journalister fördubblas när det börjar bli dags för den tidigare världsettan. Men så har hon ju vunnit tio majors, varav tre gånger här.

Annika blev tillfrågad förra året om hon vill hjälpa till i veckans tävling. Hon sa direkt ja. Och nu är hon alltså värdinna för veckans pro-am. En pro-am som även förgylls med en hel del kändisar, bland andra spelar Alice Cooper, skådespelarna Kiefer Sutherland och Ray Romano, idrottsmän som Oscar de la Hoya och Vinnie Jones. Dessutom gamla tiokamparen Bruce Jenner som numera är mest känd genom att vara en del i familjen Kardashian.

– Kändistävlingen är ju något som gör den här tävlingen unik. Ända sedan Dinah Shore och hennes vänner var med här. Det är en del av tävlingens 40-åriga historia. Och att man kommer tillbaka till samma bana varje år. Det är som damernas Masters. Det här var alltid en av mina favorittävlingar under året.

Annika kommer att spela själv på onsdagen, men ville inte svara på frågan om hon hade någon score som hon ville klara. Men sa att formen var god. Dessutom spelas kändisdelen av tävlingen som en scramble så det blir svårt att bedöma hur den förra världsettan spelar. Men många vill att hon som före detta vinnare ska spela i huvudtävlingen. Något som flera gamla mästare som kanske inte spelar så mycket tävlingsgolf längre väljer att göra.

Hennes golfskola i Orlando, Annika Academy, firar nu femårsjubileum och tar upp den mesta av hennes tid. Resten tas upp av att vara hustru och mamma till två små barn.

– Golf är min passion. Jag är fortfarande involverad i spelet på olika nivåer. Det har gått fyra år och de har gått väldigt fort. Men det känns som jag har mera att göra än någonsin. Men det är inte min stil att ligga hemma på soffan och äta choklad.

Dessutom kommer hon att vara assisterande coach till Liselotte Neumann i årets Solheim Cup. Något som man förstår har en speciell plats i Annikas hjärta.

– Det är en stor utmaning. Europa har ju aldrig lyckats vinna på amerikansk mark förut. Så det har ju alltid varit ett mål för alla kaptener att göra. Liselotte är en utmärkt ledare och var en av dem som öppnade våra ögon för LPGA när hon vann US Open 1988. Jag är glad assisterande kapten till henne.

Annika hade senare på eftermiddagen en väldigt välbesökt clinic för golfspelande barn på rangen i den nedgående solen på rangen på Mission Hills. Många är intresserade av att se Annika spela igen. Det har gått fyra långa år sedan hon sist spelade på LPGA. Även om det bara är en pro-am.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-03
FöljaNyheter
Rulla till toppen