Förra året gick Karin i ledarbollen och var nära att vinna. Kan hon göra det igen? Foto: Getty Images

Sjödin tillbaka på favoritbanan

RANCHO MIRAGE: Förra säsongen gick hon i ledarbollen i veckans major, Kraft Nabisco. Då räckte det inte ända fram men till fjärde plats. Men det var början av hennes bästa säsong i karriären.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-02 Uppdaterad 2013-04-02

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Svensk Golf träffar Karin när hon precis anlänt till banan i Rancho Mirage. Väckarklockan ringde redan 3.30 hemma i Oklahoma. Nu väntar lunch och sedan inspel på Mission Hills-banan.

– Men jag kan den här banan och har alltid trivts här, även de åren det inte gick så bra. Det är skönt när man kan banan och inte är helt slut efter inspelningsvarven. Jag vet vilka träd jag ska sikta på. Till och med vilka grenar på vissa hål, säger Sjödin till Svensk Golf.

Förra säsongens stabila spel har lett till att hon nu kommer med i alla tävlingar och kan planera sitt schema på ett annat sätt, var och när hon ska spela. Annat var det i fjol. Då visste hon exempelvis inte att hon skulle spela just Nabisco förrän i sista stund.

Men den här säsongen har inte börjat som den förra slutade. Hon har missat kvalgränsen i de två senaste tävlingarna och har en 37:e plats som bäst i Asien. Men formen är inte långt borta.

– Jag tycker jag har spelat hyfsat. Några dåliga hål har förstört för mig. Mina missar har varit lite för stora, speciellt från tee.  Men jag har tränat bra den senaste veckan så det blir nog bra. Jag tycker puttningen känns bättre än förra året.

Förutom storspelet och den fina placeringen förra året här så drog hon även på sig en revbensskada i tävlingen. Hon var tvungen att få behandling på banan och efter rundorna. Skadan hängde i det mesta av förra säsongen men är helt läkt nu.

Så vad kommer att krävas för att kunna hänga med i toppen av årets första major?
– Nyckeln är att hålla sig på fairway från tee. Ruffen brukar vara tjock och ibland kan man knappt se bollen. Därifrån är det svårt att göra bra scorer. Sedan gäller det att ta vara på par fem-hålen. Vissa av dem kan man nå på två slag och det gäller att ta chansen när man har wedgar kvar.

Veckan har börjat med stark vind i den Kaliforniska öknen och det kommer att ställa ytteligare krav på spelarna.

– Men det brukar gynna de som är bättre ”ballstrikers”. Och dit räknar jag mig, säger Karin med ett skratt.

Och det är något som kan backas upp med statistik. Förra säsongen var Karin etta på listan över greenträffar och åtta på listan över längsta drives.

Och ibland är en bra känsla inspiration nog för bra resultat.

Och det har Karin gott om från upplevelsen från förra året i ledarbollen.

Tippa vinnaren – vinn elvagn
Jubilaren Alfredsson spelar majorn
Carro jobbar med tålamodet

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-02
FöljaNyheter
Rulla till toppen