Caroline Hedwall vet att det krävs tålamod för att vinna. Hon jobbar på det. Foto: Getty Images

Carro jobbar med tålamodet

RANCHO MIRAGE: Caroline Hedwall jagar sitt stora genombrott i USA. Hon har vunnit många gånger i Europa men väntar på sin första seger i USA. Kanske kan hon göra som Anna Nordqvist och låta den första vinsten bli en major?

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-02 Uppdaterad 2013-04-02

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

Hon har vunnnit i Europa fem gånger men väntar på sin första seger i USA. Det här blir hennes andra år på LPGA. Men hon fick stora delar av förra sommaren förstörd av en skada vilket stoppade hennes framgångar. Hon hade två topp-tioplaceringar i början på säsongen men sedan blev det mesta förstört under sommaren.

Nu är Caroline Hedwall på Mission Hills för andra årets spel i Kraft Nabisco. Hon har precis ätit lunch efter att ha spelat arton hål med Helen Alfredsson. När Helen vann här 1993 skulle Caroline fylla fyra. 

Även om Hedwall inte spelat majorn så många gånger känner hon banan väl, och har spelat kval här. För två veckor sedan spelade hon genrep i San Diego. Då startade hon med sex birdies på de första nio hålen och var uppe i ledningen.

– Då tror jag att jag blev lite stressad av situationen, att vara så många under par. Sedan kom jag inte riktigt in i puttningen ordentligt efter det. Men jag vet att när det stämmer kan det bli riktigt lågt.

Nu har hon laddat med träningsvecka i Oklahoma där hon har sin amerikanska bas. Hon och Karin Sjödin delar hus där, och tränade även ihop som uppladdning inför veckans tävling.

– Det var skönt med en riktig träningsvecka. Jag har inte haft någon förut i år. Jag drog iväg till Australien tidigt på året och sedan har det varit tävlingar. Det var skönt att vara tillbaka i Oklahoma. Jag bodde ändå där i två år när jag gick på college.

 

När hon jämför erfarenheterna mellan USA och Europa beskriver hon att känslan på tee skiljer dem åt.

– I Europa har jag kommit till en nivå där jag känner att jag inte behöver spela mitt bästa för att vara med i toppen. Här i USA känner jag att jag måste toppa formen för att vara med. De bästa spelarna här kan vinna utan att spela sitt bästa. Och det är dit jag vill komma. Det kommer nog att ta några år. Det gäller att ha tålamod även om det är svårt.

Tålamod. Något som inte är hennes starka sida. Caddien Henrik håller skrattande med när det kommer på tal.

– Det är min absolut sämsta egenskap. Jag är medveten om att jag har det men samtidigt är blir det likadant när jag står där. Men det blir bättre och bättre. Man lär sig. Men det har man caddien till också.

Kompisen Henrik Hilford-Brander från Barsebäck, själv en duktig spelare, fick jobba hårt med att hålla Carolines humör uppe på vissa varv i San Diego.

Hon jobbar fortfarande på att komma upp i den nivå av självförtroende som hon hade innan skadan förra sommaren. Då hade hon varit topp-15 i de fyra första tävlingarna på LPGA.

– Jag var på gång och hade bra självförtroende. Men det tappade jag delvis på grund av skadan. Jag är inte riktigt tillbaka där jag var. Men det är nära.

När hon känner sig lika bekväm på LPGA som hon gör i Europa får resten av spelarna se upp. För när Caroline är bra, då är hon riktigt bra. Det har hon visat många gånger.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-02
FöljaNyheter
Rulla till toppen