Nikki Campbell delar ledningen med två landsmaninnor efter den första dagens spel. Foto: Getty Images

Följa

Trippelt australiensiskt i topp

En trio australiensiskor delar ledningen i ISPS Handa Open efter det första varvet. Tamara Jones, Nikki Campbell och Sarah Oh tog sig alla runt på 69 slag och har ett slag ner till bland andra amatören Lydia Ko. Bästa svenska är Daniela Holmqvist på 53:e plats.

Text: Marcus Lindgren • 2013-02-08

Efter förra veckans säsongsöppning i Australien har nu LET-spelarna gjort resan till Nya Zeeland för att göra upp i ISPS Handa New Zealand Women’s Open. Nio svenskor är på plats för att försöka utmana om segern i säsongens andra tävling. Men fredagens öppningsvarv skulle lämna en del att önska för blågul del då ingen av de svenska spelarna lyckades ta sig runt på röda siffror.

Bästa svenska är debutanten på touren Daniela Holmqvist vars 75-runda (+3) räcker för att inneha en delad 53:e plats med två varv kvar att spela. Straxt bakom henne har ytterligare fyra svenskor parkerat på +4. Linda Wessberg, Karin Sjödin, Pernilla Lindberg och Camilla Lennarth delar alla på 61:a placering och har 7 slag upp till de ledande australiensiskorna.

Endast 10 av tävlingens 144 spelare noterade scorer under par efter tävlingens inledningsvarv. En av dessa är den blott 15-åriga amatören Lydia Ko. Nya Zeeländskan var för tre veckor sedan snubblande nära att ta sin andra seger på den australiensiska touren – ALPG, då lyckades Caroline Hedwall hålla undan för Ko som slutade 2:a i tävlingen. Nu är den unga talangen, som redan har en vinst på LPGA Tour på meritlistan, på jakt efter en första LET-seger. Efter den första dagen skuggar den den Nya Zeeländska favoriten ledarna och är endast slaget bakom på -2.

Men för att kunna lägga sensationell LET-seger till samlingen måste Ko i första hand rå på tre spelare från grannlandet. Tamara Jones, Nikki Campbell och Sarah Oh visade alla prov på strålande form då de knep åt sig ledningen på -3. Stadigast spelade Oh vars enda plump i protokollet kom på dagens 8:e hål. Men med en utomordentligt fin avslutning med två birdies på de två sista hålen anslöt hon till ledargruppen som nu för befälet när tävlingen går in i sin andra dag.


Text: Marcus Lindgren • 2013-02-08
FöljaNyheter