Följa

Krokoms GK i konkurs

Allt fler golfklubbar brottas med en tuff ekonomi och senast i raden att behöva begära sig själv i konkurs: Krokoms Golfklubb.- Ett tråkigt men nödvändigt beslut, säger klubbens ordförande Patrik Lundgren.

Text: Ulf Hellman • 2012-11-11 Uppdaterad 2012-11-11

Anledningarna är flera men det övergripande skälet är att Krokom i höst hamnat i en likviditetskris som ej varit möjlig att ta sig ur vilket medfört att medel för fortsatt drift saknas.
– Vi ska ha ett medlemsmöte den 25 november, men det är ett möte om framtiden, inte det som har varit. Jag har stora förhoppningar att det kommer att spelas golf på vår fina bana även nästa sommar, säger Patrik.
Den gångna säsongen har inte varit bra för klubben vad gäller greenfee, dessutom kommer årets intäkter att understiga budget med cirka 270 000 kronor i huvudsak beroende på bortfall av distansmedlemmar och förändring i närboende medlemmars val av medlemskap.
– Vi får se vad som händer, jag kan i nuläget inte se att någon enskild ska kunna gå in med ekonomiska muskler men kanske någon form av sammanslutning, säger Patrik.
Krokoms Golfklubb är relativt ny, den här säsongen firade banan tio år och har inte varit i bättre skick än den senaste sommaren.
– Det är många ideella timmar som lagts ner, men en serie av faktorer har gjort att vi kommit till en brytpunkt.
Krokom hade avtal med sin greenkeeper till första november, sedan berörs en anställd kanslist av konkursen.


Text: Ulf Hellman • 2012-11-11
FöljaNyheter
Scroll to Top