Här ska den nya seniortävlingen spelas 2013. Foto: PGA National

Följa

Sverige får internationell tävling

Sverige får en helt ny internationell golftävling nästa år. Det är Scandinavian Senior Open Amateur Championship som avgörs på PGA of Sweden National den 22 -27 juli. - Vi hoppas på fullt startfält, 156 spelare från hela Europa, säger coachen för H 55-spelarna i landet, Bob Bäckstedt.

Text: Tommie Gustavsson • 2012-10-29 Uppdaterad 2012-10-29

Det handlar alltså om spelare från 55 år och uppåt som får starta. Under de två första dagarna spelas en partävling, fyrboll samt greensome och under de tre avslutningsdagarna avgörs singelspelet.

– Det finns många duktiga spelare i den här åldersgruppen. Jag kan tänka mig att det krävs under fyra i hcp bara för att komma med.

Det är typen av seniortävlingar finns i en rad länder, bland annat Italien, Spanien och England. Nu är det Sveriges tur.

– Eftersom vi vunnit EM två i i följd och många svenkar deltar i de internationella tävlingarna känns det bra att vi kan svara upp och arrangera en egen tävling. Förhoppningen är att den skall bli årligt återkommande och rotera mellan de olika länderna i Skandinavien, fortsätter Bob Bäckstedt.

Tävlingen är sanktionerad av SGF och kommer att finnas med såväl i det svenska som EGA:s tävlingsprogram. Om det blir Lakes eller Links som kommer att ta emot den europeiska senioreliten är ännu inte klart.

– Vi ska fatta ett beslut lite senare, säger Ove Sellberg, vd på PGA of Sweden National. Men båda banorna håller ET-klass så det blir inga problem. Vi kommer att se till att den här kategorin golfare, som spelar mycket tävlingsgolf, får en förstklassig tävling.

Även Bob Bäckstedt tror att det blir många internationella spelare i startfältet:

– Inte minst britterna är noga med banorna. Nu när vi kan erbjuda spel på PGA:s anläggning tror jag definitivt att de kommer. Dessutom är det lätt att ta sig till Malmö för de flesta.


Text: Tommie Gustavsson • 2012-10-29
FöljaNyheter
Scroll to Top