Patric Andersson, Owe Werner, och Ingvar Ritzén var tre av tjugoåtta svenskar som ställde upp i tävlingen. Foto: Owe Werner

Följa

Hickorygolfens största möttes

Med klubbor tillverkade på 30-talet och i tidsenliga kläder avgjordes i dagarna årets upplaga av World Hickory Open Championship. 100 deltagare från hela världen, varav 28 svenskar, samlades på Carnoustie och Monifieth för att göra upp om titeln.

Text: Marcus Lindgren • 2012-10-15

Det är en av hickorygolfens absolut mest prestigefyllda tävlingar. Årets upplaga var den åttonde i ordningen, och för svensk del skulle det komma att bli en framskjuten placering i tävlingen tack vare en veteran i sammanhanget – Owe Werner.

– För mig är den här tävlingen verkligen juvelen i kronan. I år var det över 100 deltagare som ställde upp. Det är det största startfältet i en hickory tävling om man bortser från vår svenska tävling som spelas i Lund, där hade vi senast runt 140 deltagare – men så är ju vi svenskar lite galna i hickorygolf också.

Werner, som spelat tävlingen sex gånger under de åtta åren, spelade bra och slutade tävlingen på en hedrande tredjeplats bakom tvåan Perry Somers och segraren Ricky Valentine.

Men för Werner handlar hickorygolf betydligt mer om känslan av att spela golfen så som den först var tänkt att spelas än om placeringar. Deltagarna använder sig av klubbor som är tillverkade runt 1930, eller reproducerade för att så nära som möjligt likna klubbor tillverkade under den tiden. Dessutom är det tidsenlig klädsel som gäller för spelarna.

– Det här är väl en liten känga till golfindustrin. Det visar att det fungerar bra att spela med gamla grejer och att man kanske inte behöver köpa en ny driver varje år. Men framförallt så är det det gamla tankesättet och känslan som lockar. Det går snabbt, du går med bärbag och spelar med sju klubbor och du kommer tillbaka till hur golf från början var tänkt att spelas.


Text: Marcus Lindgren • 2012-10-15
FöljaNyheter
Scroll to Top