Caroline Larsson spelade sitt allra första paragolf-EM och gjorde stor succé. Det blev guld i debuten. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Caroline tog EM-guld

Golfproffset Caroline Larsson tvingades amputera sitt ben. På onsdagen vann hon EM-guld i paragolf. - Det här betyder jättemycket, säger Caroline.

CM Hellsten • 2012-09-27

Caroline Larsson från Karlstad drömde om ett liv på Ladies European Tour men så drabbades hon av cancer i högerbenet och läkarna kom med det fruktansvärda beskedet att enda alternativet var amputation.
Här kan du läsa mer om Carolines livsöde.

Caroline Larsson vägrade dock ge upp golfsatsningen och den här veckan har hon varit på Bornholm och deltagit i paragolf-EM.
Hur det gick i debuten?
Hon vann.
– Det var en häftig upplevelse att spela mitt första EM i paragolf. Jag har spelat två handitävlingar tidigare men då har det inte varit så mycket konkurrens men det var det nu. EM-guldet betyder jättemycket för mig, säger Caroline.

På Nordbornholms GK noterade Larsson ronderna 92-75-75.
– Första dagen ville jag för mycket men spelade i stället så dåligt som jag bara kunde. Sedan slappnade jag av och då kom spelet tillbaka och allt funkade. Dag 2 och 3 var första gången som jag gick på mitt handicap efter operationen. Min bästa runda innan mästerskapet var +5, nu blev det +3 två dagar i rad. Det var härligt att kunna komma tillbaka på det sättet i ett EM och himla skönt att känna att jag kan vara på den nivå som jag var på när jag hade två ben.

På torsdagen åkte Caroline Larsson hem till Värmland för att fira framgången med familjen och nu återstår endast en handitävling den här säsongen på framtida Ryder Cup-banan Le National i Paris i oktober.

Det här är andra gången som Sverige vinner ett EM på damsidan. Marie Broholmer var först ut med sin seger år 2000.

På herrsidan tog Johan Kammerstad silver och Joakim Björkman slutade femma.

Scroll to Top